En Sıcak Konular

Büyükanıt: Artık askerden bir şey beklemeyin

31 Ocak 2012 10:14 tsi
Büyükanıt: Artık askerden bir şey beklemeyin 2. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Erol Mütercimler, eski Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın kendisine söylediğini iddia ettiği ifadeleri aktardı.

İkinci "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından Erol Mütercimler, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kendisine, "Artık halk Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir hareket beklemesin. Biz kenara çekilmişiz. Balkonda bile değil, sanala geçtik. Hiç yokuz. Halk isterse sivil toplum örgütlerini harekete geçirsin" dediğini belirtti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki küçük salonda görülen duruşmada savunma yapan Erol Mütercimler, Şener Eruygur ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı olduğu dönemde tanıştığını söyledi.

Mütercimler, Eruygur ile 18 Mart 2005 tarihinde İzmir'deki bir programa katıldığını, kendisinin iki bayramını ve bir yılbaşısını kutladığını, tanışıklığının bu kadar olduğunu belirtti.

Mustafa Balbay ile hiçbir etkinlikte birlikte olmadıklarını, Ankara'da gazetede bile kendisini ziyaret etmediğini, sadece 3 defa telefonda konuştuklarını söyleyen Mütercimler, "Birinci konuşmamızda kendisine köşesinde yazdığı yazı için teşekkür ettim. 2 defa da kitabımın ulaşıp ulaşamadığını sormak için aradım. Ne benim cep telefonum onda var, ne de onun bende vardır" dedi.

Mütercimler, Sinan Aygün'ün televizyon programları için aranan bir isim olduğunu, kendisini çok aradığını ifade ederek, "Telefon ile konuşma yoğunluğumuz 2007 yılında başladı. Ankara Ticaret Odası yayınları bana gönderiliyordu. Kendisine teşekkür etmek için arardım" şeklinde konuştu.

Bir televizyon programında "darbe" ile ilgili yaptığı konuşmaya ilişkin de Mütercimler, şunları kaydetti: "'Ordu, artık çekildi ve balkondan izliyor' dedim. 'Bu ordu ile uğraşmayın, bu ordu eski ordu değil' dedim. 'Zorlamayın, gelirlerse 25 yıl gitmezler' dedim. Bu söylediğim konuları bana Yaşar Büyükanıt söyledi. Büyükanıt, 'Artık halk Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir hareket beklemesin. Biz kenara çekilmişiz. Balkonda bile değil, salona geçtik. Hiç yokuz. Halk isterse sivil toplum örgütlerini harekete geçirsin' dedi bana. Bunu Yaşar Büyükanıt, kendi hanımının da aralarında bulunduğu bir ortamda söyledi" şeklinde konuştu.

Bu davanın Türkiye'nin ikinci önemli büyük davası olduğunu belirten Mütercimler, "Türkiye'nin ilk önemli davasının 1926 yılında paşalar suikastı davasıydı. İkinci önemli davası ise bu davadır" dedi.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hava koşulları nedeniyle duruşmayı yarına erteledi.

aa



Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs