En Sıcak Konular

Ergenekon ikinci büyük dava. Ya ilki?

30 Ocak 2012 18:01 tsi
Ergenekon ikinci büyük dava. Ya ilki? Ergenekon davası sanığı Erol Mütercimler'den ilginç savunma.

Ergenekon davası sanığı Erol Mütercimler, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın, kendisine, "Artık halk TSK'dan hareket beklemesin. Biz kenara çekilmişiz." dediğini aktardı. Mütercimler, Ergenekon davasının Türkiye'nin ikinci büyük davası olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin ilk önemli davası 1926 yılında paşalar suikasti davasıydı." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci Ergenekon davasında savunma yapan Erol Mütercimler, Şener Eruygur ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı olduğu dönemde yaptığı bir televizyon programında Eruygur'un kendisine kızdığını ve telefon ile aradığını, Eruygur ile bu şekilde tanıştığını söyledi.

Mütercimler, Sinan Aygün'ün televizyon programları için aranan bir isim olduğunu, kendisini çok aradığını ifade ederek, "Telefon ile konuşma yoğunluğumuz 2007 yılında başladı. Ankara Ticaret Odası yayınları bana gönderiliyordu. Kendisine teşekkür etmek için arardım." şeklinde konuştu. Bu davanın Türkiye'nin ikinci önemli büyük davası olduğunu belirten Mütercimler, "Türkiye'nin ilk önemli davası 1926 yılında paşalar suikasti davasıydı. İkinci önemli davası ise bu davadır." dedi.

Erol Mütercimler, Mehmet Ali Birand, Rıdvan Akar ve Yalçın Küçük ile birlikte çıktıkları bir TV programında darbe yapılması konusunda TSK'ya gaz verdiği iddia edilen konuşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mütercimler, "Ordu, artık çekildi ve balkondan izliyor dedim. Bu ordu ile uğraşmayın, bu ordu eski ordu değil dedim. İçinde akademisyenlerin de bulunduğu bir ordu dedim. Zorlamayın, gelirlerse 25 yıl gitmezler dedim." diye konuştu. Mütercimler, bu söylediği konuları kendisine Yaşar Büyükanıt'ın söylediğini ifade etti. Mütercimler, "Büyükanıt, 'artık halk TSK'dan bir hareket beklemesin. Biz kenara çekilmişiz. Balkonda bile değiliz, sanala geçtik, hiç yokuz. Halk isterse sivil toplum örgütlerini harekete geçirsin.' dedi. Bunu Yaşar Büyükanıt, kendi hanımının da aralarında bulunduğu bir ortamda söyledi." ifadesini kullandı.

Bu sırada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, mikrofon kullanmadan "Sanala geçtik demiş. Sanal ortam derken neyi kastediyor?" dediği duyuldu. Sanık Mütercimler ise "Sanal, yani ortada yokuz diyor. Kendilerinin hiçbir şeye karışmadığını ifade ediyor." cevabını verdi.

Ergenekon ismini ilk kez 1997 yılında duyduğunu belirten Erol Mütercimler, "1997 yılından bu yana ben bu ismi duyduğumda hiçbir tepki göstermiyorum." diye konuştu. Başka bir soru üzerine de Mütercimler, Hüseyin Kıvrıkoğlu ile yaptıkları bir görüşmede kendisine Hilmi Özkök'ün İslamcı bir yapısı olduğunu, ancak bu aşamadan sonra yapılacak bir şey olmadığını belirterek, "Özkök paşa Genelkurmay Başkanı olacak." dediğini de aktardı.

Bu haber 1,437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs