En Sıcak Konular

Anter Anter özel izinle Türkiye'ye geldi

30 Ocak 2012 16:44 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel izniyle yurda giriş yaptı.

Öldürülen Yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, yarın belgeleri doldurup İçişleri Bakanlığına teslim edeceğini bildirdi.

Hakkında 21 yıl önce verilen ''Türkiye'ye giriş yasağı'' nedeniyle yurda gelemeyen Anter, babasının 1992 yılında öldürüldüğü yerdeki ''Musa Anter Anıtı''nı ziyaret etti.

Kardeşi Dicle Anter ve dayısının oğlu İsmet İlhan ile babasının öldürüldüğü Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi'ne gelen Anter Anter, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, babasını öldürenlerin peşinde olacaklarını söyledi.

Anter, sorunların diyalogla çözüleceğini, acıların durması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, ''Bu böyle gitmez. Barış içerisinde yaşamamız lazım artık'' dedi.

Türkiye'de çok farklı duygular yaşadığını, Türk vatandaşlığı için de gereken başvuruyu yarın yapacağını bildiren Anter Anter, şöyle konuştu:

''Yarın belgeleri doldurup İçişleri Bakanlığı'na teslim ediyorum. İnşallah yakında yeni vatandaşlığım çıkar, ben de sizlerin arasında olurum. Babamla bir evlat olarak çok fazla bir arada kalamadım. Çünkü babamın ömrü hapislerde geçti. Bizlerden ayrı kaldı. Sonra ben 43 yıl İsveç'te kaldım. Babamla görüşemedim. Turgut Özal döneminde, şimdi ki gibi bir izin ile geldim. Babamla o zaman beraber vakit geçirdik. O 4 yıl süresince babamdan hakikatten 40 üniversite bitirmiş gibi bilgi aldım.''

Bir gazetecinin gelecekle ilgili planlarını sorması üzerine Anter, ''Hele bir geleyim, vatanımda halkımla birlikte yaşayayım. Ben İsveç vatandaşıyım. 43 yılım orada geçti. Çocuklarım, torunlarım hepsi orada. Onlarla da beraber olacağım tabi ki. Ben artık İsveç'ten sıkıldım, memleketimi çok özledim. 67 yaşındayım ve emekliyim. Ben artık halkın içine girmek istiyorum. Sizleri çok özledim'' dedi.

Dicle Anter de, 1996 yılında Türkiye'ye döndüğünü ve Batman'da yaşadığını belirterek, ağabeyi Anter Anter ile ilk kez bu topraklarda bir araya geldiklerini, bunun çok acı ve özlem dolu bir buluşma olduğunu ifade etti.

Anter, yanlış politikalardan dolayı kardeşleriyle bir araya gelemediklerini belirterek, ''Babam bize han bırakmadı. Bize onurlu bir isim bıraktı. Babamızın bıraktığı onurlu ismi taşımaya çalışacağız. Belki sizler burada olmasanız biz iki kardeş birbirimize sarılıp hüngür hüngür ağlardık. Tabi kendimizi tutuyoruz. Bir ay sonra ablam da sağlığına kavuşup buraya gelecek. Bundan sonra 3 kardeş son demlerimizi, son baharımızı burada yaşamaya çalışacağız'' diye konuştu. AA 

Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,333 µs