En Sıcak Konular

Putin'e bir haller oldu

30 Ocak 2012 15:16 tsi
Putin, "İş dünyasında devletin kontrolü sınırlandırılmalı" dedi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin Vedomosti gazetesine yazdığı makalesinde devletin iş dünyası üzerindeki kontrolünün sınırlandırılması gerektiğini söyledi. 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin ardından Kremlin'e dönüşüne kesin gözü ile bakılan Putin'in tespitleri, iş dünyasının geleceğini yakından ilgilendiriyor.

"TAMAMEN DEĞİŞMELİ"
"İş dünyası üzerindeki devlet kontrolü" anlayışının tamamı ile değişmesi ve devletin bu fonksiyonlarının sınırlandırılması gerektiğini savunan Putin, "İş dünyası açısından yeni anlayış 'iyi niyet karinesi' üzerine kurulmalı. İyi niyetli girişimciler için elverişli şartların oluşturulması, ahlaksızların oluşturacağı risklerden daha önemli" dedi.
Sistematik rüşvet ve şeffaf olmayan yapılar nedeni ile iş dünyası açısından uzun vadeli yatırımlar açısından hala elverişli şartların oluşturulamadığına değinen Putin, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in inisiyatifi ile başlatılan reformlardan gözle görülür sonuçlar alınamadığı eleştirisi getirdi.

KAZAKİSTAN'I ÖRNEK GÖSTERDİ
Elverişli iş ortamı açısından Kazakistan'ın 47, Rusya'nın 120'inci sırada olmasını hatırlatan Rusya Başbakanı, "Kazakistan bizim için örnek model olabilir. Dünya Bankası iş ortamı açısından Kazakistan'ı 47'i, Rusya'yı ise 120'inci sırada gösteriyor" bilgisini verdi.
Özelleştirmenin teşvik edilmesi gerektiğine değinen Putin, "Hükümet devlet şirketlerindeki hisselerini önümüzdeki birkaç yıl içinde azaltacak. Her bir şirket için yeniden organizasyon çalışmaları yapılıyor Rusya Teknoloji, Rosatom, Rosavtodor ve daha pek çok şirket değerlendirme içinde" açıklamasında bulundu.
Hammaddeye dayalı iş yapan şirketlerde devlet hisselerinin azaltılacağını ifade eden Rusya Başbakanı, savunma sanayi ve diğer alanların da özelleştirmeye açılacağı belirtti.
Putin'e göre ülkenin kalkınabilmesi için ileri teknoloji ve inovasyon hedefli yatırımlara ihtiyaç var.

Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,299 µs