En Sıcak Konular

'Yönümüzü Türkiye'ye çevirmeliyiz'

30 Ocak 2012 13:52 tsi
'Yönümüzü Türkiye'ye çevirmeliyiz' Macar lider Gabor Vona: Macaristan'ın artık yönünü doğuya, Türkiye ve Rusya'ya çevirmesi lazım.

Macaristan'ın parlamentodaki 3. büyük partisi konumundaki sağcı Jobbik Partisi lideri Gabor Vona, partisinin 2012 yılı açılış programı buluşmasında 3 bin kişi önünde Türkiye'ye övücü sözler sarf etti. Başkent Budapeşte'deki Uj Buda Spor Salonu'nda düzenlenen buluşmaya Budapeşte'de akredite olan yabancı ülkelerin Büyükelçileri ve Büyükelçilik yetkilileri de katıldı.

Macaristan'ın Avrupa Birliği'ne fazla güvenmemesi gerektiğini söyleyen Vona, ''Macaristan'ın artık yönünü doğuya, Türkiye ve Rusya'ya çevirmesi lazım'' diye konuşarak, ekonomik krizden çıkmak için Türkiye ve Rusya ile ekonomik, kültürel ve siyasi olarak işbirliği yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

"DEMOKRAT DEĞİLİZ"

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Vona, ''Komünist değiliz, faşist değiliz, sosyalist değiliz, ama demokrat da değiliz. Amacımız Macar halkının kimsenin uşağı olmadan refah içinde, kimseden emri almadan bağımsız olarak yaşamasını sağlamak'' diye konuştu.

''Macaristan'da ve dünyada yaşanan ekonomik krizin nedeninin neo liberal ve liberal demokrat politikalardır'' diyen Gabor Vona, Macaristan'ın Avrupa Birliği'nde kalıp kalmaması için referanduma gidilmesi gerektiğini, Macaristan'ın AB'ye girdiği 2004 yılından bu yana refah düzeyinin iyiye değil, kötüye gittiğini söyledi.

"TÜRKİYE GİBİ SÖZ SAHİBİ OLAN BİR ÜLKE OLMALIYIZ"

Vona, ''Macaristan'ın dünyadaki İslam ülkeleri lideri Türkiye ile yakınlaşması gerekir'' dediği konuşmasında, ''AB'nin Macaristan'ı sömürdüğü, Macaristan'ın bir an önce Türkiye gibi dünyada söz sahibi olan bir lider ülkeyle ilişkilerini en yüksek seviyelere çıkarması gerektiği'' ifadelerini kaydetti.

Macaristan'da tek başına hükümeti oluşturan Genç Demokratlar Partisi'nin (Fidesz) ülkeyi iyi yönetemediğini söyleyen Vona, Macar devletinin AB ve IMF tarafından yönetilmek istendiğini, Fidesz'in yanlış ekonomik politikasının ülke ekonomisinin dibe çökmesine ve insanların her geçen gün yoksullaşmasına neden olduğunu belirtti.

Yaklaşık 1,5 saat konuşan Macaristan Parlamentosu'nda 47 milletvekili bulunan Jobbik Partisi lideri Gabor Vona, son olarak ''Atilla'nın torunlarıyız, kimseden korkmuyoruz, ülkemizden defolun hırsızlar, burası bizim vatanımız'' diye sözlerini tamamladı.

Konuşmasının sonunda salonu dolduran 3 bin partili tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Gabor Vona tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA


Bu haber 1,228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs