En Sıcak Konular

Baca temizliğine dikkat

30 Ocak 2012 12:30 tsi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yetkilileri özellikle kış aylarında sobaların sık kullanılması nedeniyle oluşabilecek zehirlenmelerinin önüne bacaların temizlemesi ile geçilebileceği uyarısında bulundu. Yetkililer kış aylarında bac

Özellikle kış aylarında temizlenmemiş bacaların neden olduğu yangınların vatandaşın mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini aktaran Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri kış aylarında bacaların 3 kez temizlenmesi gerektiği uyarısında bulundu. Tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle sık sık karbonmonoksit zehirlenmelerinin yaşandığını ifade eden yetkililer baca temizliği ile olumsuz vakaların önüne geçilebileceğini belirtti.

Büyükşehir itfaiye yetkilileri sobaların kurulmasından önce, 2 ay sonra ve kaldırıldıktan sonra olmak üzere 3 kez baca temizliğinin yapılması gerektiğini söyledi. Yetkililer İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde uygulanan ve başarı elde edilen bir çalışmayı yürütmeye devam ettiklerini ifade ederek verilen özel yetki belgesi ile özel şirketlerin de baca temizleme işini yaptıklarını aktardı.

Baca temizletmek isteyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 335 21 24 numaralı hattından bilgi alabileceğini belirten yetkililer sağlıksız baca yapısının hava kirliliğine de davetiye çıkardığı ifade etti.

Kış mevsimi başlamadan soba bacalarının temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor. Temizlenmeyen soba bacaları zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere, kurum tutuşması ise yangınlara neden oluyor. Bu nedenle her yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybediyor. Ayrıca çıkan yangınlarda da milyarca liralık maddi zarar meydana geliyor.

Baca yangını söndürülmediği takdirde çatı ve binanın da yanmasına sebep olabiliyor. Bacalarda oluşacak muhtemel yangınlarda, bacanın alttan ve üstten ıslak bezden tampon yapılarak kapatılması ve oksijensiz bırakılması gerekiyor.

cihan

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,432 µs