En Sıcak Konular

Uçak, feribot ve vapur seferleri iptal!

30 Ocak 2012 11:31 tsi
İstanbul Şehir Hatları, kenti etkisi alan yoğun kar yağışı nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş seferlerini karşılıklı olarak iptal etti. Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Şehir Hatları AŞ'den alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin azalması üzerine Üsküdar-Beşiktaş ve Beşiktaş-Üsküdar seferleri iptal edildi.

Karaköy-Kadıköy, Kadıköy-Beşiktaş, Eminönü-Kadıköy ve Adalar seferleri ise karşılıklı olarak gecikmeli olarak yapılabiliyor.

Yetkililer, diğer seferlerin ise normal seyrinde devam ettiğini bildirdi.

İDO'nun iptal seferleri

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul ve Marmara Denizi'nde etkili olan kar yağışı ve poyraz nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

Saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 08.00 Armutlu-Armutlu tatil köyü/Yenikapı-Bostancı, saat 07.30 Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

Bostancı-Yenikapı/Armutlu tatil köyü-Armutlu arasında saat 17.15 deniz otobüsü ile Bandırma/Yenikapı arasında saat 18.30 hızlı feribot seferleri de hava muhalefeti dolayısıyla yapılamayacak.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Hava muhalefeti ve poyraz sebebiyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) seferleri iptal edildi. Kuzey Ege'de de kuvvetli poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Hava muhalefeti ve poyraz sebebiyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) sabah saat 07.30 Bandırma Yenikapı – Bostancı, 07.00 Yenikapı – Bandırma, 09.30 Bursa – Yenikapı – Kadıköy ve saat 18.30 Bandırma – Yenikapı seferlerini iptal etti.

Gökçeada-Kabatepe araba vapuru seferleri iptal edildi

Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün 2 seferin yapılamadığı Gökçeada-Kabatepe hattında bugün de Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 16.30'da yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ve adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü kaydetti.

UÇAK SEFERLERİ DE İPTAL

Türkiye’yi etkisine alan kar, bu gece yarısı başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanı İşletmesi (DHMİ) ekipleri tarafından gece ve gündüz pistte buzlanma tehlikesine karşı tedbir alıp Atatürk Havalimanı Apronu’nda tuzlama yaptı.

Bu arada İç hat uçuşlarında Hatay Havaalanı sel baskını yüzünden iki günlüğüne tüm uçuşlara kapatıldı.

Bugün gerçekleşmesi gereken TK-2257 Hatay uçuşu iptal edildi. TK-2412 – TK 2418 Antalya ,TK-2116 Ankara, İşletme sebeplerinden iptal edildi.

TK-2032 Konya TK-2302-TK 2310 İzmir, TK 2010 Kayseri ,TK 2504 Bodrum,TK- 2662 Sivas hava muhalefeti nedeniyle İptal edildi.

Dış hatlarda ise TK –1845 Atina, TK-332 Bakü, TK-1937 Brüksel ,TK-465 Odesa seferleri karşı havalimanları hava muhalefeti sebebiyle iptal edildi.

Kar yağışı nedeniyle pistlerin tamamının açık olmasına rağmen, uçakların buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması (De-Icing) işlemi nedeniyle, Atatürk havalimanındaki seferlerde gecikmeler yaşanıyor.

aa

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,200 µs