En Sıcak Konular

İstanbul'da 2. kar alarmı!

30 Ocak 2012 09:11 tsi
Sabaha karşı etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Deniz ulaşımında bazı seferler iptal edildi.

İstanbul'da kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Kentte birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda, hava sıcaklığı 3 ila 5 derece azaldı. Özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış çalışma araçları güzergâhlarda hazır bekleyerek kar tutan yolları temizledi. Don tehlikesine karşı yollar tuzlandı. Sürücüler ışıklı levhalarla kar ve dona karşı uyarıldı.



AKOM "KIRMIZI" ALARMA GEÇTİ
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nin sarı alarmdan kırmızı alarma geçtiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, "Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı. İstanbul da sabah trafiğinde kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bazı sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kargaşa yaşanırken, kaza ve kürüme çalışmalarına gitmek isteyen görevlilerin ulaşımını zorlaştırdı" denildi.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL!

Bandırma/Yenikapı-Bostancı ile Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) sabah gerçekleştirilecek bazı seferleri de iptal etti.

ARAÇLAR YOLDA KALDI!
İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 07.30 Bandırma/Yenikapı-Bostancı ile saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri poyraz nedeniyle yapılamayacak.


Esenyurt Tem bağlantı yolunda tuzlama yapılmaması üzerine birçok araç yolda kaldı. Bazı sürücüler araçlarında bulunan tuzları yollara atarak araçlarının kaymasını engellemeye çalıştı. Esenyurt Tem bağlantı yolunda ki yokuşu çıkmayan sürücülerin patinaj yaptığı gözlenirken, bir aracın ise yokuşu çıkamaması üzerine geriye dönerek yokuştan aşağıya gittiği görüldü. Buzlu yolda aracı gitmeyen bir servis şöförü ise, "Sabah saatlerinde yollarda mahsur kaldık. Aracım buzlu yolda gitmiyor, arabamda bulunan tuz ile yolları tuzlayarak aracımın gitmesini sağladım. Kızımı metrobüse ulaştırmam gerekiyor" dedi.

YURT GENELİNDE HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR!
Megakent İstanbul, bugün sabah güne yine 'buz' gibi bir havayla uyandı. Kar yağışının geçtiğimiz hafta hayatı olumsuz etkilediği kentte, yeni kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle sıcaklık hissedilir derecede azaldı. 3 gün boyunca buz gibi bir hava yaşanacak. Meteoroloji, buzlanma ve dona karşı 'dikkat' diyor.

İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!


Kış şartlarının artık tamamen kendini hissettirdiği şu günlerde Türkiye, dün geceden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir yeni hava dalgasının etkisi altına girdi. Yağışlar Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İstanbul'da ise sıcaklık 2-3 derece düşecek ve 3 gün boyunca buz gibi bir hava yaşanacak. Yeni haftaya hafif kar yağışı ve soğukla başlayan İstanbullular, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle daha da üşüyecek. Kentte bugün gündüz en yüksek sıcaklık 2, gece ise -1 derece. Yarın ve Çarşamba günü ise sıcaklık 1-2 derecede seyredecek. Ancak her iki gecede termometreler -2 dereceyi gösterecek. Perşembe günü ise güneş yavaş yavaş ortaya çıkacak ve hava ısınmaya başlayacak. Haftanın son günü yani Cuma günü ise sıcaklık, 7 dereceye yükselecek ve güneşli bir gün yaşanacak.

SOĞUK VE RÜZGARLI BİR HAFTA OLACAK
Hava sıcaklığının bütün hafta boyunca mevsim normallerinin 5-6 derece altında seyredeceğine dikkat çeken Meteoroloji İşleri Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Tayfun Yüksek "Mevsim normallerine göre ortalama maksimum sıcaklık 9 derecedir. Ancak bu hafta sıcaklık 2-3 derece düşecek. Soğuk ve rüzgarlı bir kış havası yaşayacağız. Hafif kar yağışı olacak ama etkili bir yağış değil bu. Poyraz fırtınasının da etkisiyle hissedilen sıcaklık daha da düşecek" dedi.

BUZ VE DONA DİKKAT
Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak olan kar yağışına Marmara'nın doğusunda hava sıcaklığının hissedilir derecede soğumasına kuvvetli rüzgarın da eklenmesiyle özellikle Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada buzlanma ve soğuk hava nedeniyle vatandaşlara, ulaşım ve gribal hastalıklar konusunda dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

HAKKARİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde etkili olan kar yağışı ve kayaların yola inmesi sonucu mahsur kalan araçlar uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.
Derecik beldesine bağlı Boğaz ile Yaylapınar köyleri arasındaki yolun 16. kilometresine inen kaya parçaları, çok sayıda aracın mahsur kalmasına neden oldu. Şemdinli Özel İdare Müdürlüğü ekiplerine haber verilmesi üzerine bölgeye gelen iş makineleri kaya parçalarını temizlerken, mahsur kalan araçlar ise tekrar yollarına devam etti.
Aynı yol güzergahında bulunan Canlı Kaya Gediği'nde ise aşırı kar yağışından dolayı mahsur kalan birçok da yine ekipler tarafından yapılan çalışmayla kurtarıldı.

YOZGAT
Yozgat'ta bir haftadan beri belirli aralıklarla yağan kar şehir merkezinde 30 santimetreye yüksek kesimlerde ise yaklaşık bir metreye ulaştı.
Yozgat'ın bin 400 rakımlı Muslubelen mevkii Bahçeşehir Mahallesinde kar kalınlığı yaklaşık bir metreye ulaştı. Kar kalınlığı neredeyse otomobillerin boyuna eriştiği yerlerde, vatandaşlar küreklerle evlerinin önünü temizleyerek kendilerine yol açtı. İstanbul'dan Yozgat'a taşınan bir vatandaş oluşan buzlanmadan dolayı kamyon evinin önüne güçlükle yanaştı.
Kar yağışına ise en çok sevinenler yine çocuklar oldu. Yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan çocuklar, her fırsatta kızak kayarak, kartopu oynayarak karın tadını çıkartıyor.

Ajanslar


Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,732 µs