En Sıcak Konular

Putin trajik sırrını açıkladı

29 Ocak 2012 18:47 tsi
Putin trajik sırrını açıkladı Rusya Başbakanı Vladimir Putin, kendisini derinden etkileyen bir trajediyi ilk defa kamuoyuyla paylaştı.

 Putin, kendisinden büyük olan ağabeyinin henüz bir çocukken Nazilerin Leningrad kuşatmasında öldüğünü söyledi.

İkinci Dünya Savaşı’nın en ağır kuşatması olan ve 1,5 milyon insanın ölümüyle sonuçlanan kuşatmanın sone ermesinin 68’inci yıldönümünde, Putin ağabeyinin trajik hikayesini ilk defa anlattı.

Ailesi hakkında çok nadir konuştuğu bilinen Putin, ağabeyinin kendisi doğmadan 10 yıl önce, Nazilerin kurbanı olduğunu söyledi.

Putin, “Ağabeyimin nerede gömülü olduğunu bile bilmiyorum. Onu hiç görmedim, hiç tanımadım” dedi. Rusya’nın Başbakanı, ağabeyinin 1942 yılında çocukları savaştan korumak için başlatılan bir program gereği ailesinden alındığını anlattı.

Kuşatmada ölenlerin gömüldüğü 186 toplu mezardan bazılarını ziyaret eden Putin, “Onları korumak için ailelerinden aldılar. Ama ağabeyim hastalandı. Sanırım difteri oldu ve öldü… Aileme ağabeyimin öldüğünü söylediler ama nereye gömüldüğünü belirtmediler. Bu yüzden herhangi bir mezara gömülmüş olabilir” dedi.
            
AİLESİNİN TEK ÇOCUĞU

Bugünkü adı St. Petersburg olan Leningrad kentinde 1952 yılında doğan Putin, ailesinin tek çocuğu olarak büyüdü. Geçmişte babasının katı bir Komünist olduğunu belirten Putin, annesinin kendisini vaftiz ettirdiğini ondan sakladığını söylemişti.
 
900 gün süren kuşatmanın izlerini taşıyan bir kentte büyüyen Putin’in ağabeyi hakkındaki bilgiler, tarihçilerin yoğun çabaları sayesinde bulundu. 1940 yılında doğan Viktor Vladimirovich Putin, milyonlarca insanın açlık ve aşırı soğuklar nedeniyle evlerini terk edemeyerek hayatını kaybettiği savaşın kurbanlarından biri oldu.

Vladimirovich Putin’in, 186 toplu mezarı içeren Piskaryovskoye mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı.
          
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NIN KABUS GÜNLERİ

Nazilerin Sovyet Rusya’yı işgal planı Barbarossa Operasyonu’nun en ağır harbi olan Leningrad kuşatması, Eylül 1941’de başladı ve 27 Ocak 1944’te sona erdi.
 
Kuşatmada, çoğu açlıktan 600 bin ile 1,5 milyon sivil hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden sivillerin 420 bini, kentin kuzeyineki Piskaryovskoye mezarlığına gömüldü. Savaşta ölen asker sayısının ise iki milyonu geçtiği tahmin ediliyor.


Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,591 µs