En Sıcak Konular

Ankara'da sürücülere buzlanma uyarısı

29 Ocak 2012 13:57 tsi
Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıları aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmaya karşı uyardı.

Bu hafta, hava sıcaklığının -15 derecelere kadar düşeceğini bildiren yetkililer, vatandaşlardan, aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamalarını ve mümkün olduğunca toplu taşım araçlarını kullanmalarını istedi.

Devlet Meteoroloji İşleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu hafta Ankara aşırı soğuk ve kuvvetli buzlanmanın etkisinde olacak. Hava sıcaklığının, Pazartesi gündüz -3, gece -9, Salı günü gündüz -6, gece -10 dereceye inmesiyle birlikte, yoğun kar yağışı olacağını belirten yetkililer, Çarşamba günü sıcaklığın gündüz -6, gece -13 derece, Perşembe günü de gündüz -5, gece de -15'lere kadar düşeceği uyarısında bulundular.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, defalarca trafiğe çıkacak araçlarla ilgili vatandaşlara yaptığı uyarıyı yineleyerek, şunları ifade ettiler: "Ankaralı hemşehrilerimizden, aşırı soğuklarla oluşacak buzlanmaya dikkat etmelerini istiyoruz. Biz Büyükşehir olarak gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Ankaralı hemşehrilerimiz de lütfen, mevsimin ağır hava koşullarını gözönüne alarak, aşınmış lastiklerle ve kış koşullarına uygun olmayan araçlarıyla trafiğe çıkmasınlar. Kış şartlarına uygun olmayan ve aşınmış lastiklerle yola çıkan araçlar, yoldaki en ufak olumsuzlukta kayarak yolu kapatıp, hem kendilerini hem de trafikteki diğer araçları engelliyorlar. Bu nedenle Ankaralılardan ricamız; yapılan bütün uyarıları dikkate almaları ve mümkün olduğunca toplu taşım araçlarını tercih etmeleridir."

ASKİ yetkilileri de aşırı soğuklara karşı su sayaçlarının donmaması için gerekli önlemlerin alınması uyarısında bulundu. Yetkililer, sayaçların donması halinde ateş ve sıcak suyla müdahale etmemelerini önererek, böyle durumlarda ASKİ'nin aranması gerektiğini kaydetti.

cihan

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,523 µs