En Sıcak Konular

Kemal Burkay'a destek yağıyor

29 Ocak 2012 09:45 tsi
Kemal Burkay'a destek yağıyor Terör örgütünün tehdit ettiği Kürt aydın Kemal Burkay'a destek yağıyor.

İnternette imza kampanyası başlatılırken terör örgütü sert bir dille kınandı. Açıklamada, "Burkay savunduklarını belgelere dayandırıyor. PKK ve çevresi belgeleri çürütemediği için Burkay'ın açıklamalarını küfür, hakaret ve tehdit diliyle bastırmaya çalışıyor" denildi.

PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı eleştirdiği için terör örgütü ve sözde liderlerinin tehditlerine maruz kalan Kürt aydını Kemal Burkay'a destek yağıyor. "PKK'nın Kemal Burkay'a Yönelik Tehditlerini Mahkum Ediyoruz!" başlıklı imza kampanyası başlatan bir grup, Burkay'ın fikirleri dolayısıyla tehdit edilmesini kınayarak, "Burkay üzerinden farklı diğer seslere de tehdit mesajı verilmek isteniyor" dedi.

31 yıl sürgün hayatı yaşadıktan sonra ülkesine dönen Kemal Burkay ile terör örgütü PKK arasındaki söz düellosu sürüyor. Örgütü, silahlı mücadeleyi ve Öcalan'ı eleştiren, Kürt sorununun çözümünü sivil siyasette arayan Burkay, son olarak KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın hakaret dolu tehditlerine maruz kalmıştı. Sessiz kalmayan Burkay, "Benim elimde silah yok. PKK gibi, devrimci ve yurtsever örgütlere, kişilere, örgüt içindeki farklı seslere, bizzat halka karşı silah kullanmadım. Çok şükür elim temizdir" demişti. Duyarlı birçok ismin de destek verdiği Burkay için internette imza kampanyası başlatıldı. Yurtdışından ve Türkiye'nin birçok ilinden vatandaş, "Bu tehdit dilini mahkum ediyor ve kınıyoruz" diyerek Burkay'a destek veriyor.

30 YILDIR AYNI TEHDİT

Kemal Burkay'a destek verenler, 'http://imza.la/pkk-nin-kemal-burkay-a-yonelik-tehditlerini-mahkum-ediyoruz' uzantılı kampanyaya katıldı. Yaklaşık 600 kişinin imzaladığı metinde 'soyadını gizle' şeklinde bir bölüme yer verildi. Destek veren birçok vatandaş adı, soyadı, yaşı, mesleği ve yaşadığı şehri açık şekilde yazdı. Ancak PKK ve çevresinden çekinen veya soyadının gizli kalmasını isteyen bir grubun varlığı da dikkat çekti. İmza metninde PKK ve çevrelerinin kendilerini eleştiren kesimlere tehdit ve hakaretlerle yöneldiği belirtildi. Terör örgütü PKK'nın bir süredir Kürt siyasetçi, yazar ve şair Kemal Burkay'ı hedef aldığı vurgulanarak "Burkay'a yönelik bu tehditler aslında 30 yıldan bu yanadır sürmekte. Burkay'ın 31 yıl aradan sonra dönmesi bu çevrelerde büyük bir rahatsızlığa yol açtı" denildi.

PKK ÇEVRESİNİ TELAŞ SARMIŞ

Burkay'ın katıldığı program ve platformlarda PKK'ya yönelik eleştirilerini geçmişte olduğu gibi tekrarladığı belirtilen metinde şu ifadeler yer aldı: "Burkay savunduklarını belgelere dayandırıyor. Ama PKK ve çevresi belgeleri çürütemediği için Burkay'ın açıklamaları ve çoğu belgeye dayanan iddialarını küfür, hakaret ve tehdit diliyle bastırmaya çalışıyor. Kimi gerçeklerin ortaya çıkmaya başladığı bir dönemde PKK ve çevresini bir telaş sarmış ve Burkay üzerinden farklı diğer seslere de bir tehdit mesajı verilmek isteniyor. Bir grup farklı düşüncelerden insanlar olarak bu tehdit dilini mahkum ediyor ve kınıyoruz."

bugün
 

Bu haber 1,099 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,992 µs