En Sıcak Konular

Fransız senatöre suç üstü

28 Ocak 2012 09:27 tsi
Fransız senatöre suç üstü Fransa’da kabul edilen Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasayı Sosyalist Parti grubu adına savunan Senatör Philippe Kaltenbach’ın rüşvet aldığına ilişkin gizli kamera kayıtları ortaya çıktı.

Ermenistan’daki soykırım iddialarıyla ilgili anıtı ziyaret eden, Fransa’da Senato’dan geçen inkâr yasasını Sosyalist Parti grubu adına savunan ve bu konuda yasa önerisi veren Clamart Belediye Başkanı ve Senatör Philippe Kaltenbach’ın rüşvet aldığı belirlendi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; video kayıtlarında Philippe Kaltenbach, yoksullara verilmek üzere inşa edilen belediyeye ait sosyal konutlardan birini, bir tanıdığına verme garantisi karşılığında, 1000 Euro’yu cüzdanına koyarken görüntüleniyor.

Geçtiğimiz yıl aynı iddia nedeniyle Nanterre Savcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Kaltenbach’ın para alırken çekilen görüntüleri dün önce Le Figaro gazetesinin internet sitesinde, ardından da haber kanallarında gösterildi.


Kaltenbach’ın belediyedeki bürosunda çekilen 11 dakikalık videoda sosyalist politikacı, eski güvenlikten sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Abdülhaled’den, bir yakınına sosyal lojman tahsis edilmesi için 50 Euro’luk banknotlar halinde 1000 Euro alıyor. Kaltenbach’in görüntülerde sanki normal bir alışveriş yapılıyormuşçasına parayı sayıp cüzdanına koyması şaşkınlık yarattı.

Ermeni diasporasının yoğun olarak yaşadığı Clamart’ın sosyalist Belediye Başkanı Kaltenbach, tüm iddiaları yalanlayarak, videonun montaj olduğunu ve tüm bunların siyasi bir manipülasyondan ibaret olduğunu öne sürdü.

Videonun bilirkişi incelemesine tâbi tutulmasını isteyen Kaltenbach, “Muhammed Abdülhaled 2008 krizinin ardından çok büyük bir maddi sıkıntı yaşadı. Ben de kendisine 10 bin Euro borç vermiştim. O akşam borcunu geri getirdi. Bunu video montajla ben rüşvet almışım gibi gösteriyorlar” dedi.

Daha önce varlığı bilinen video, Kaltenbach’ın UMP’li rakibi Philippe Pezemec’in avukatı aracılığı ile Nanterre Savcılığı’na iletilmişti. Pezemec, suç duyurusunda bulunduğunu doğrulayarak, “Eğer bu olay doğruysa çok ciddi bir yolsuzluk” dedi.

YouTube’a düşen bu videonun yanısıra, aynı olayla ilgili ikinci bir gizli kamera kaydı da yine aynı site üzerinden yayınlanmaya başladı. Video üzerindeki uzman incelemesinin sonuçları birkaç gün içinde açıklanacak.

Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs