En Sıcak Konular

Ankara'ya karşı yeni hamle

28 Ocak 2012 09:12 tsi
Ankara'ya karşı yeni hamle Önümüzdeki dönem çatışmasız geçebilir mi?

KCK ana davasında 5 kişinin tahliye edilmesi, 3 yıldan sonra bir ilke karşılık geliyor. Bununla birlikte duruşmaların Nevruz Bayramı’ndan sonraya ertelenmesi dikkat çekiyor.

PKK’nın şubat ayının ilk yarısında başlatacağını ilan ettiği kitlesel hareketleri Nevruz’la birlikte zirveye çıkarmaya çalışacağı göz önüne alındığında duruşmaların ertelendiği tarih anlam kazanıyor.

Çünkü KCK ana davası, tutuklu 3 milletvekilinin de yer alması nedeniyle hem BDP hem de PKK açısından kritik bir önem taşıyor. Diğer bir ifadeyle bu davanın seyri, Kürt sorununun çözümü ve silahların susmasıyla ilgili sürecin seyriyle paralellik arz ediyor. 5 kişinin tahliye edilmesi diğer tahliyelerin işaretini veriyor ancak duruşmanın nisan başına atılması bu tahliyelerin PKK’nın hareketsizliğine endeksli olduğunu düşündürüyor.

Uludere’de 34 kaçakçının F-16’lar tarafından vurulmasıyla ilgili İHA görüntülerinin olayın üzerinden 26 gün geçtikten sonra savcılığa teslim edilişi, 4 gün gecikmeli olarak kamuoyuna açıklanmasıyla dikkat çekiyor.

BDP’nin Uludere olayını BM’den sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşıması Ankara üzerinde gerçeğin ortaya çıkarılması yönünde uluslararası baskı oluşturmayı hedefliyor.

Karayılan’ın açıklamaları, örgütün Ortadoğu’daki Arap Baharı’nı Kürtler açısından avantajlı bir durum olarak gördüğünü hissettiriyor ve net bir şekilde Ankara’nın geçen yıl ağustos ortasında başlattığı ‘büyük taarruzu’na karşı mevcut pozisyonlarını değiştirmeyeceklerini gösteriyor.
Böylelikle Karayılan, örgütün son dönemde sertleşmesinin ve demokratik özerklikten çok federalizm ve referandumu telaffuz etmesinin arkaplanını da aydınlatıyor.

27 Ocak itibariyle Ankara’dan da PKK’dan da önümüzdeki dönemin çatışmasız geçeceğine dair ne yazık ki en küçük bir sinyal dahi alınamıyor.

Cevdet Taşkın / Radikal (İlgili kısım)



Bu haber 2,573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,682 µs