En Sıcak Konular

591 köy yolu ulaşıma kapandı

27 Ocak 2012 22:12 tsi
Kayseri, Kahramanmaraş, Bilecik, Konya, Düzce, Çankırı ve Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle toplam 591 köy yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin derlemelerine göre, Kayseri'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 85 köy ve 13 mahalle ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, Bünyan ilçesinde 2, Felahiye'de 5, Özvatan'da 2, Pınarbaşı'da 8, Sarıoğlan'da 4, Talas'ta 5, Tomarza'da 9, Yahyalı'da 7, Yeşilhisar'da 4 köy yolu ile Sarız'da 19 köy ve 8 mahalle, Develi'de de 20 köy ve 5 mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Özellikle Sarız ilçesinde açılan yolların tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığı, yol açma çalışmalarının tüm bölgelerde sürdüğü bildirildi.

-Kahramanmaraş-

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde kar yağışı nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapandı.

İlçe Özel İdare Müdürü İhsan Açoğlu, kar kalınlığının ilçe merkezinde 50 santimetreyi, yüksek kesimlerde 2 metreyi geçtiğini söyledi.

İlçeye bağlı 53 köyden 50'sinin ulaşıma kapandığını bildiren Açoğlu, ''Özel idare olarak, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çaba sarf ediyoruz. Ancak, etkili olan yağış nedeniyle açtığımız yollar bir saat içinde yeniden kapanıyor. Gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle Kayseri-Kahramanmaraş karayolu kenarından bulunan Çağlayan, Kireç ve Gölpınar köyleri haricindeki 50 köyümüz ulaşıma kapandı'' dedi.

İhsan Açoğlu, ekiplerin öncelikle grup köy yollarından başlamak üzere tüm köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bu arada, yoğun kar yağışı Kahramanmaraş-Kayseri karayolunda etkili oluyor. Yol açma çalışmalarının devam ettiği bölgede zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Püren Geçidi'nde son 10 gün içerisinde 3 kez çığ düşerken, yolda kalan araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Ekipler, çığın düştüğü bölgede çalışmalarına yoğun olarak devam ediyor. Tekir beldesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Jandarma ve polis ekipleri yol çalışmaları tamamlanıncaya kadar araçları güvenli alanda bekletiyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş-Kayseri kara yolu Göksun çıkışında ise araçların geçişine izin verilmiyor.

Özellikle Püren Geçidi'nde çığ tehlikesi nedeniyle araçlar güçlükle ilerliyor. Bu arada yolda mahsur kalan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturuyor. Yolun açılmasını bekleyen aileler, çocuklarıyla kar topu oynayarak uzun süreli bekleyişi eğlenceye çeviriyor.

Öte yandan, Tekir'de yer yer 3 metreyi bulan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinin ve iş yerlerinin yolunu açmaya çalışıyor.

Mobilya atölyesi işleten Mehmet Yaman, etkili olan kar yağışı nedeniyle günlerdir iş yerini açamadığını belirtti.

Yetkililerden yardım isteyen Yaman, ''Mobilya atölyesi ile uğraşıyorum. Günlerdir kar iş yerimi tamamen kapatmış durumda. İş yerimizin çatısı çökmek üzere. Beldemizde yolumuzu açacak iş makinesi yok. Hastalar evinden çıkamıyor. Hayvancılıkla uğraşanlar da zor durumda. Besledikleri hayvanlara yem bulamıyorlar. Çok mağdur durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz'' dedi.

-Bilecik-

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle 103 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 16, Bozüyük'te 13, Yenipazar'da 23, İnhisar'da 6, Söğüt'te 23, Gölpazarı'nda 20 ve Pazaryeri ilçesinde 2 köy yolu ulaşıma kapandı. Söğüt ilçesinin Bilecik-Eskişehir-Bozüyük karayolu bağlantısı ile Yenipazar-İnhisar karayolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.

İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri, söz konusu yolların ulaşıma açılması için iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

-Konya-

Konya'nın Yunak ve Çeltik ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 37 köy ve 8 belde yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Yunak ve Çeltik'te dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle, Çeltik merkez ve ilçeye bağlı 7 köy ve 2 belde, Yunak'ta ise 30 köy ve 6 belde yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, ancak devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmaların sonuç vermediği öğrenildi.

Öte yandan, Çeltik'e saat 04.00'ten itibaren elektrik verilemediği bildirildi.

-Düzce-

Düzce'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 63 köy yolu ulaşıma kapandı.

Düzce İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Kaynaşlı'da 20, Yığılca'da 39, Cumayeri'nde 2 ve Gümüşova'da 2 olmak üzere toplam 63 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesine bağlı ekipler, ulaşıma kapanan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.

-Çankırı-

Çankırı'da kar yağışı nedeniyle 183 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, merkezde 4, Atkaracalar'da 6, Çerkeş'te 48, Bayramören'de 25, Ilgaz'da 25, Korgun'da 2, Kurşunlu'da 10, Orta'da 27, Şabanözü ve Yapraklı'da 18'er olmak üzere toplam 183 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, yolların açılması için 1 kar makinesi, 12 greyder, 4 dozer ve 6 kar kamyonu ile 23 ekibin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

-Eskişehir-

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Eskişehir'in Sivrihisar, Han, Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde yaklaşık 70 köy yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ulaşıma kapalı olan köy yollarında Eskişehir İl Özel İdaresi'ne ait ekipler, karla mücadele çalışmaları yürütüyor. Yolların açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Öte yandan Çifteler'den Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine ulaşımı sağlayan karayolu da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı. Trafik ekiplerinin araç sürücülerine ulaşım izni vermediği bildirildi.

Sivrihisar-Eskişehir kara yolu da kar yağışı ve tipi nedeniyle meydana gelen trafik kazası dolayısıyla ulaşıma kapandı. Trafik ve karayolları ekipleri, uzun araç kuyrukları oluşan karayolunu ulaşıma açmak için da çalışmalara başladı.

-Afyonkarahisar-

Afyonkarahisar-Ankara, Afyonkarahisar-Kütahya ve Afyonkarahisar-Eskişehir karayollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanması sonucunda yolcular, Afyonkarahisar Otogarı'nda mahsur kaldı.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi Afyonkarahisar'da ulaşımı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar, Afyonkarahisar Otogarı'nda mahsur kaldı.

Otogar İşletme Müdürü Fatih Yılmaz, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar'ın çevre illerine ulaşımın güçlükle sağlandığını söyledi.

Otobüslerin otogardan çıkamadığını anlatan Yılmaz, ''Afyonkarahisar'da etkili olan kar yağışı yüzünden otogarımıza uğrayan otobüsler çıkış yapamıyor. Ankara, Eskişehir ve Kütahya karayolu tamamen kapandı'' dedi.

-Kocaeli-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 243 köy ve 606 mahallede karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Fen İşleri Dairesi ekipleri, 315 personel ve 155 araçla hizmet veriyor. Ekipler 243 köy ve 606 mahallede greyder ve tuzlama araçları ile çalışma yürütüyor.

Umuttepe, Gündoğdu ve Radar yolunda 10 araç ve 15 personel hazırda bekletiliyor. İzmit merkezdeki Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi güzergahı, Cezaevi Köprüsü, Yenidoğan Köprüsü, Adalet Köprüsü, Gölcük yolu kavşağı, Bağçeşme Mezarlığı yolu, Rasathane yolu, Turgut Konutları, eski İstanbul yolu ve Erenler Cedit Konutları mevkisinde de yol açma çalışmaları için ekipler bulunuyor.

aa



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,649 µs