En Sıcak Konular

Perinçek, duruşma salonundan çıkarıldı

27 Ocak 2012 19:39 tsi
Ergenekon ana davasında avukatı Hasan Basri Özbey'in, üslubu nedeniyle mahkeme başkanı tarafından uyarılmasına tepki gösteren tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, psikolojik harekat yapıldığını söyleyince, duruşma salonundan çıkarıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasında tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey, talepte bulunmak için söz aldı. Perinçek'in 4 yıldır tutuklu olduğunu hatırlatan avukat Özbey, davaya bakan mahkeme heyetine iki yeni hakimin atandığını ve dosya kapsamının ise büyük olduğunu söyledi. Davanın Tuncay Güney'in ifadelerine dayandığını iddia eden avukat Özbey,"Siz daha sonra Tuncey Güney'in ifadelerini çöpe attınız" dedi. Özbey'in bu sözlerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Bizim düşündüklerimizi veya düşünmediklerimizi söyleyemezsiniz. Mahkemeyi zan altında bırakan sözler kullanmayın" diye uyarıda bulundu. Bu sırada izleyici bölümünden bir kişinin, "Siz de Türkiye'yi şaibe altında bırakıyorsunuz. Biz de insanız. Ben Türküm, müslümanım" diye bağırdığı duyuldu. Mahkemenin kararı üzerine izleyici jandarma tarafından duruşma salondan çıkarıldı.

PERİNÇEK'İN AVUKATI ÖZBEY, BAŞKAN ÖZESE TARAFINDAN SIK SIK UYARILDI

Kendisinin de mahkeme kararıyla 16 duruşmadan men edildiğini hatırlatan avukat Özbey, şimdi de konuşmasının engellendiğini öne sürdü. Bunun üzerine Özese, "Lütfen savunma kapsamında kalın" uyarısında bulundu. Avukatlığının yanısıra İşçi Partisi Genel Başkan vekili olduğunu da belirten avukat Özbey, Anayasa çerçeveside hareket eden bir parti olduklarını belirtti. Başkan Özese, davanın siyasi olmadığını belirterek avukat Özbey'den dava kapsamında kalmasını istedi. Özbey'in konuşmasına aynı çerçevede devam etmesi üzerine Başkan Özese, "Mikrofonunuzu kapattırmak zorunda kalırım." uyarısında bulundu. Bunun üzerine ses tonunu yükselten Özbey, sanık Doğu Perinçek'in tahliye edilmesini istedi. Savcının, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını isteyeceğini bildiğini belirten Özbey, "Üma bizi bunlarla susturamazsınız. Savunmam kısıtlanmıştır. HSYK'ya suç duyurusunda bulunacağım." dedi. Duruşma salonunun bir disiplini olduğunu belirten Başkan Özese, Özbey'in sakin olmasını istedi. Özese, "Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri, Türk milleti adına yargılama yapar." şeklinde konuştu.

Sanık Perinçek de avukatının sözlerine müdahale edilmemesini isteyerek oturduğu yerden "Psikolojik harekat yapılıyor" diye bağırdı. Bunun üzerine Başkan Özese, Doğu Perinçek'in duruşma salonundan çıkarılması için jandarma görevlilerine talimat verdi. Sanık Perinçek ise 'Ben kendim çıkarım' diyerek jandarma nezaretinde duruşma salonundan dışarı çıktı.

PEKER:BURADA DÜNYAYA FARKLI PENCEREDEN BAKAN İNSANLARIZ

Sanıklar ile avukatlarının taleplerinin alındığı duruşmada Sedat Peker de talepte bulunmak için Başkan Özese'den söz istedi. Nakşibendi tarikatı Menzil grubu üyelerinin kaldığı Eskişehir'deki Bilvanis Çiftliğini ziyaret ettiğini belirten Sedat Peker, tarikatın şeyhi Abdülbaki Erol'un elini öpüp hayır duasını aldığını söyledi. Peker şöyle konuştu. "Burada ihtilale zemin hazırlamak üzere oluşturulmuş, ihtilalden sonra da inançlı kesime yönelecek bir yapının olduğuna ilişkin kamuoyunda bir algı var. 2. Ergenekon, İnternet Andıcı, Balyoz davaları bu yapının türevleri olarak sürüyor. Balyoz davasında bir general Bilvanis Çiftliği'ne ilişkin çalışmalar yapmakla suçlanıyor. Çiftliğin üzerinde taciz uçuşları yapıldığı iddia ediliyor. 1988 yılında ben 17 yaşındayken Abdülbaki Erol'un babası cennet mekan Seyit Muhammed Raşit Erol Hocam'ı Ankara'ya geldiğinde ziyaret ettim. Tutuklanmadan kısa bir süre önce de Seyit Abdülbaki Erol'un hayır duasını almak üzere Bilvanis Çiftliği'ne gittim. Benim gibi inançları olan birinin böyle bir yapı içerisinde yer alması mümkün değildir." diye konuştu.

Ergenekon davasında yargılanan her sanığın ayrı ayrı dünya görüşüne sahip olduklarını ifade eden Peker "Bir sanık çıkıp bir konuda konuştuğunda, kamuoyu bunun bütün sanıkların düşüncesi olduğu şeklinde algılıyor. Bazı sanıklar hayata bakışları açısından cemaatlere ilişkin olumsuz düşünceler belirtiyor. Ancak benim böyle bir düşüncem yoktur. Burada dünyaya farklı pencereden bakan insanlarız." diye konuştu.

"HAYATA KARŞI DURUŞUMU DEĞİŞTİRMİŞTİM"

İkinci Ergenekon davasında Tuncay Özkan'ın örgüt yöneticiliğinden yargılandığına dikkat çeken Peker "Ben 1995 yılından sonra dünyadaki değişikliği fark edip hayata karşı duruşumu değiştirmiştim. Gazeteler benden artık işadamı diye bahsediyordu. Tuncay Özkan'ın, benim hakkımdaki peşpeşe yazıları sonrasında polisler tarafından operasyon yapıldı. Benim Tuncay Özkan'ın yöneticisi olduğu örgüte üye olmam hayatın olağan akışına aykırı" dedi.

cihan

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,859 µs