En Sıcak Konular

Topbaş: İstanbullular tedbiri elden bırakmasın

27 Ocak 2012 18:44 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlardan tedbirli olmaya devam etmelerini istedi.

Kadir Topbaş, dün gece saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olan kar yağışıyla ilgili alınan önlemler konusunda basın toplantısı düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gerçekleşen basın toplantısında konuşan Topbaş, vatandaşlardan tedbirli olmaya devam etmelerini istedi. Alınan önlemler nedeniyle ulaşımda önemli bir aksaklık yaşanmadığı belirten Topbaş, "İstanbul'un yağışı bugün ve yarın devam edecek. 7 Şubat'a kadar kar yağışı azalarak devam edecek. Eksi 13 derece sıcaklıktan bahsediliyor. Solüsyon mücadelemiz sebebiyle ana arterler açık. Bunu AKOM çalışanlarıyla birlikte başardık. Arazide araçlarımız GPRS ile takip ediliyor. Diğer kameralarla İstanbul'un her noktası takip ediliyor. Belediye olarak teknolojiyi iyi kullanıyoruz. 147 aparat köylerdeki büyük traktörlere eklenmek suretiyle destek veriyoruz." dedi.

Soğuk havalarda kar yağışından etkilenen evsizler için spor salonu açtıklarını dile getiren Topbaş, " Evsizler için dün ve bugün 700 aşkın ihbar almıştık. Gereken müdahale yapıldı. Sarıyer'de Metin Oktay Spor Salonu'nda şu anda 218 vatandaşımız var. Gerek oldukça yine alıyoruz ama sokaklara alıştıkları için bazıları sokağa tekrar dönüyor." şeklinde konuştu. Ulaşımda yaşanan rahatlık için İstanbullulara için teşekkür eden Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: " Bireysel araçları tercih etmeyiniz ve özellikle kar lastiklerinizi kullanınız. Kar lastiği olmayanlar araçlarını kullanmamalılar. Sağlıklı bir yaşam sıkıntısız bir İstanbul'u birlikte başarabileceğimize inanıyorum. 7 Şubata kadar çalışmaya devam edeceğiz."

"Okulların tatil olması büyük avantaj trafik yoğunluğu azalıyor." diyen Topbaş sözlerini şu şekilde tamamladı: " Biz bütün kışı göze alarak depolarımızı dolduruyoruz. İlçe belediyelerimize de yardımcı oluyoruz. Çünkü ara sokaklarda mücadele diyorlar. Sensörler nedeniyle gereksiz malzeme kullanmıyoruz.Gerektiği kadar tuz ve solüsyon kullanılıyor. Mevcut depolarda malzemelerimiz yeterli. Ara sokaklarda yönetimi ilçe belediyelerine ait ama orada yaşayan insanlarda onlara yardımcı olmalı kapılarımızın önlerini en azından temizliğini yaparsak katkı sunulmuş olabilir. Risk taşıyan yerler olabilir yetmediği yerde malzeme takviyesi yapmaktayız. İstanbul'da 23 milyonluk bir hareketlilik olmaktadır. Deniz ulaşımındaki aksaklıklar, fırtına sebebiyle olmaktadır. Vatandaşlarımız bu konuda tedarikli olmalı."

cihan

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,685 µs