En Sıcak Konular

Baydemir, ilk kez TRT Şeş stüdyosunda

27 Ocak 2012 18:14 tsi
TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde son teknoloji ile donatılan TRT Şeş stüdyosunun açılışı yapıldı. TRT Şeş Diyarbakır Müdürlüğü'nü ilk kez gelen Osman Baydemir stüdyoyu Bülent Arınç'la gezdi.

TRT Diyarbakır Müdürlüğü Radyo ve Televizyon Stüdyosu’nun açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Şeş Koordinatörü Fethullah Kırşan, TRT Şeş Koordinatör Yardımcısı Sedat Dalda, TRT Şeş Haber Müdürü Cumali Çaygeç, TRT Diyarbakır Bölge TV Müdürü Sezai Yavaş ve AK Parti Diyarbakır milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Açılış töreninden önce TRT’de canlı yayına çıkan Arınç, hükümet olarak hak ve özgürlükler alanında attıkları adımları tek tek anlattı. Kendisine bağlı olan RTÜK'te değişiklik yaparak, insanların ana dillerinde yayına kavuşturulduğunu anlatan Arınç, şu an 18 ilde 8 ayrı dil ve lehçede ana dilde yayın yapıldığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından stüdyonun açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi Arınç, Eker, Şimşek ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin kesti. Başbakan Yardımcısı Arınç ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, TRT Şeş’in kullandığı TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ndeki binaları gezdi. TRT Şeş Genel Koordinatörü Fethullah Kırşan, stüdyo hakkında Arınç ve beraberindekilere bilgi verdi.

Bülent Arınç, beraberindekilerle stüdyoyu gezerken, Baydemir’e “Buraya bir isim vermemiz gerekiyor” dedi ve gülerek ekledi: “Şimdi dengbêj dersiniz.”

Bakan Eker, Celal Güzelses ismini önerirken, Baydemir’in Ahmet Arif teklifine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, o ismin müzeye verildiğini hatırlattı. İsim konusu daha sonraki günlere bırakıldı. Açılış töreni ardından bakanlar, TRT Şeş’in Rojev programına katıldı.

cihan

Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,403 µs