En Sıcak Konular

Uludere'de terörist öldürüldü raporu yok...

27 Ocak 2012 15:50 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Şırnak Uludere'de 34 sivil vatandaşla birlikte Türkiye'ye girmeye çalışan 6 teröristin öldürüldüğüne dair istihbarat raporunun kaynağı tarafından doğrulanmadığını açıkladı.

Çelik, "6 terörist var olduğunu varsayın. Bir gemide 9 cani 1 masum olsa o gemiyi batıramazsınız. Hiçbir hukuk devleti kurunun yanında yaşın yanması şeklinde oraya saldırmaz. Burada böyle bir durum söz konusu olmaz." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Uludere konusunda Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Başbakan'a yönelik olarak '50 kişilik bir grup var bunlarla ilgili ne yapalım dediğinde siz vurun demediniz mi?' diye sorduğunu belirten Çelik, "Bizatihi Başbakan ile görüştüm. Kendisi bana 'Bu haber bu ifade hem yalan hem iftiradır. Ben böyle bir şey asla demedim.' dedi." bilgisini verdi.

Şırnak Uludere'ye ilişkin insansız hava araçları görüntülerinin mahkemelere verilmediğine ilişkin eleştirilere de değinen Çelik, "23 Ocak günü Genelkurmay tarafından özel bir kuryeyle 4 saatlik görüntü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilmiştir. Görüntüler mülkiye müfettişlerine İzletilmiştir. Gerek hükümet gerek devletin kurumlarında bu meselenin ortaya çıkması yönünde irade vardır. En ufak bir zaaf söz konusu değildir. Biz onların maddi manevi yaralarını sarmaya devam edeceğiz." değerlendirmesi yaptı.

Çelik yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "6 teröristin de öldürüldüğü yönünde istihbarat raporu olduğu medyaya yansıdı. Bu rapordan bilginiz var mı? Hangi kurumun raporu?" sorusuna Çelik, "Bu istihbarat kaynağı tarafından doğrulanmamıştır. Hükümet tarafından doğrulanmamıştır. Bazı çevreler çeşit çeşit komplo teorileri üretiyor. 6 terörist var olduğunu varsayın. Bir gemide 9 cani 1 masum olsa o gemiyi batıramazsınız. Hiçbir hukuk devleti kurunun yanında yaşın yanması şeklinde oraya saldırmaz. Burada böyle bir durum söz konusu olmaz."

EMİNE ERDOĞAN Uludere'YE GİDECEK Mİ?

Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın bir gurup bayan siyasetçiyle Uludere'deki aileleri ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Çelik, "Ziyareti medyadan okudum detayları konusunda bilgiye sahip değilim. Oradaki vatandaşlar bizim insanlarımızdır." cevabını verdi.

ABD Büyükelçisinin Uludere'ye ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine, Büyükelçi Ricciardone'nin değerlendirmeleriyle ilgili ayrıca değerlendirme yapmayacağını dile getirdi. Gazetecilerin tutukluluklarıyla ilgili soruya Çelik, "Ben de gazetecilerin içerde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Otelcilik saygın bir iştir fuhuş yapılırsa polis orayı basar. Otelcilere karşısınız diyemezsiniz. Herkes fikrini ifade etsin. Bu şiddeti kutsamak anlamındaysa buna da tavır konulsun." şeklinde konuştu.

"Uludere olayı örgütlü yada organize bir şey olduğu söylenebilir mi?" sorusuna Çelik, soruşturma devam ederken böyle bir açıklama yapmasının doğru olmayacağına işaret etti.

Uludere TAZMİNATLARI AİLELERİN HESAP NUMARALARINA YATIRILACAK

Ailelerin verdiği hesap numaralarına 123 bin liralık tazminatların yatırılacağını kaydeden Çelik, "Birileri almayın diye temkinde bulunuyor. Şevkat devleti olarak bunu yaparız. Göreve geldiğimiz günden bu yana 2 milyarın üzerinden tazminat ödenmiştir. Bu kan parası mı. Yapılan her türlü şeyi eleştirmek yerine şunlarda güzel demek lazımdır." şeklinde konuştu.

100 BİN VanLI DEPREMZEDE KONTEYNERLERDE YAŞIYOR

Vanlı depremzedelerin çadırlardan konteynerlere ne zaman taşınacağının sorulması üzerine Çelik, "Van'a gitmesi gereken 28 bin 500 konteynır. Bunların 25 bini teslim edildi. İnanıyorum ki 3 bin 500'ün önemli kısmı yerine ulaşacaktır. Bugün itibarile 100 bine yakın vatandaş konteynerde yaşıyor." cevabını verdi.

cha



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs