En Sıcak Konular

Çığ düştü 20 araç mahsur kaldı

27 Ocak 2012 15:40 tsi
Türkiye genelinde etkisini sürdüren kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yola çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 20 araç ve içindeki vatandaşlar, 2 saatlik bir karla mücadele çalışmasının ardından kurtarıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Şemdinli ilçesinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Sugediği bölgesin de çığ düşmesi sonucu 20 araç ve içindeki yolcular yolda mahsur kaldı.

Gelen ihbar üzerine İlçe Kaymakamı Mesut Gençtürk'in talimatı sonucu İlçe Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekibi harekete geçti.

Çığ tehlikesi ve kar yağışına rağmen ekipler güçlükle çığ bölgesine ulaşarak 2 saatlik bir çalışmanın ardında karayolunu kardan temizleyerek yeniden ulaşıma açtılar.

Özel İdare ekip çalışanlarından Yaşar Alkan, İlçe Kaymakamı Gençtürk'ün talimatıyla bölgeye intikal ettiklerini, yaklaşık 2 saat süren çalışmamın ardında yolda mahsur kalanların yara almadan kurtararak ilçeye ulaştırdıklarını belirtti.

KARA KIŞ ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Tunceli- Erzincan yolunda 1 otobüs, otomobil ve tırlar mahsur kaldı. Yol tamamen kapandı. 5 gazeteci de kurtarılmayı bekliyor.

Tunceli Erzincan karayolunun 40'ncı kilometresinde Çığ tünelinin yakınında çığ düşmesi sonucu 40 yolcusuyla 1 yolcu otobüsü,gazetecilerin içinde bulunduğu araç ve tırlar mahsur kaldı.

Tunceli-Erzincan karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Karayolunda mahsur kalan aralarında basın mensuplarının da bulunduğu vatandaşların kurtarılması için çalışma yapılıyor.

Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresindeki 1 ve 2 No'lu çığ tünellerinin bulunduğu mevkide sabah saatlerinde birden fazla yere çığ düştü.

Ulaşıma kapanan karayolunun bu bölgesinde yolcu otobüsü, minibüs, cenaze aracı ve çok sayıda otomobil mahsur kaldı.

Karayolları ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonucu yol ulaşıma açıldı. Kar yağışının etkili olduğu bu bölgede yer yer ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Yetkililer yağan kar yağışı nedeniyle zemin kayganlaştığını çığ riskinin devam ettiğini belirterek sürücüleri uyardı. Yolda kalan kamyon ve tırları kurtarmak için de ekipler çekici desteği sağlıyor.

Tunceli'den çığ düşen bölgeye gelen basın mensuplarının bulunduğu aracın önüne de Tunceli-Erzincan karayolunun 40. kilometresindeki çığ tünelinin olduğu bölgede çığ düştü.

Karayolu bu bölümde de ulaşıma kapandı. Basın mensuplarının aracının da aralarında bulunduğu çok sayıda araç burada mahsur kaldı.

Yolun açılarak buradaki vatandaşların kurtarılması için ekipler bölgede çalışma başlattı.

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,540 µs