En Sıcak Konular

Tahsin Şahinkaya'nın büyük serveti

27 Ocak 2012 15:23 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tahsin Şahinkaya’nın dudak uçuklatan servetinin kaynağını sordu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 12 Eylül askeri darbesinde dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya’nın 20 milyar dolar servetinden bahsedildiğini belirterek, "Hangi işi yapmış da 20 milyar dolar kazanmış. Benim, senin, ülkemin parası. Niye almıyorsun, adamın cebinden o parayı?" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları ve Pazar günü yapılacak partisinin 8. Olağan Kongresini değerlendirdi. Alevilik-Sünnilik, Türk - Kürt, laik-anti laik çatışmalarının temelinin olmadığını vurgulayan Destici, "12 Eylül darbesini gerçekleştirenler bu ülke insanın Alevi -Sünni diyerek, sağcı-solcu diyerek birbirine kırdırdılar. Resmen bir organizasyon yaptılar. Kendileri bizzat, ‘olgunlaşmasını bekledik’ dediler. Neticede olgunlaştırdılar ve darbe yaptılar." dedi.

Tahsin Şahinkaya’nın 20 milyar dolar servetinden bahsedildiğini belirten Destici, şöyle devam etti: "Nerede kazanmış bu parayı, hangi işi yapmış da 20 milyar dolar kazanmış? Benim, senin, ülkemin parası. Niye almıyorsun kardeşim, adamın cebinden o parayı; kimin parası o? Sadece Tahsin Şahinkaya değil. 20 milyardan bahsediyorum. Bu ülke 1994 yılında, 2001 yılında 3 milyar-5 milyar bulamadı diye krizler yaşadı. Milyonlarca insan işsiz kaldı, evini-barkını satmak zorunda kaldı. Nasıl oluyor da bir adam 20 milyar dolar servet ediniyor. Hırsızlıktan başka nasıl kazanılır bu servet? Devletin kasasını soymadan nasıl edinilir bu servet? Bu sadece ona mahsus bur şey de değil. Bunun gibi binlercesi var Türkiye’de."

Destici, Türkiye’nin herkes için demokrasi isteyen, adalet isteyen cesur bir yönetime ihtiyacı olduğunu belirterek, "O kadro da BBP kadrosudur." şeklinde konuştu.

12 Eylül darbecilerinden hesap sormak için referandumda evet dediklerini aktaran Destici, "Bu işin peşini bırakmayan yine BBP’dir. Bu işin üzerinden oy devşirenlerin böyle bir derdi olduğunu görüyor musunuz?" diye sordu.

CİHAN 

Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,547 µs