En Sıcak Konular

'Gücünüz yetiyorsa İsrail'i yargılayın'

27 Ocak 2012 15:13 tsi
Kayseri'de oynanan basket maçında 'Kahrolsun İsrail' dediği için yargılanan 30 kişi beraat etti.

Geçen yıl 24 Kasım günü Kayseri’de Kadir Has Spor ve Kongre Merkezinde, Kaskispor ile İsrail’in Maccabi Bnot takımları arasında oynanan ve ev sahibi Kayseri Kaskispor’un 85-74 kazandığı karşılaşma sırasında, aralarında kadınların da bulunduğu 4 ayrı gruptaki 30 kişi, İsrail’in baskın yaptığı ’Mavi Marmara’ gemisinin fotoğrafı ile Türk Bayrağı ve Filistin bayrakları açarak, ’Kahrolsun İsrail’ diye bağırdı.

Polis ve özel güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle tribünlerden dışarıya çıkartılarak gözaltına alınan, aralarında 9 kadının da bulunduğu 30 kişi, 6222 sayılı ’Sporda Şiddetin Önlenmesi’ kanununa muhalefetten Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 30 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DURUŞMA ÖNCESİ TEKBİR

Duruşma bugün Kayseri’de yapıldı. Duruşma öncesi, İstanbul ve Ankara’dan otomobil ve minibüslerle gelenlerin de katılımıyla yaklaşık bin kişiye ulaşan kalabalık, adliye yakınında toplanarak ’Kahrolsun İsrail’ diye slogan atıp, tekbir getirdi. Gruptaki bazı kişilerin, ’Ordadoğu’da İsrail diye bir devlet yoktur-Salih Mirzabeyoğlu’ yazılı pankart açtıkları ve ’İbda C’ işareti yaptıkları görüldü.

’GÜCÜNÜZ YETİYORSA İSRAİL’İ YARGILAYIN’

Protestocuların toplandığı alana gelen IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, yargılananların berat etmesini istedi. Yıldırım, "Buradan savcıları göreve çağırıyoruz. Gücünüz yetiyorsa İsrail’i yargılayın" diye konuştu. Protestocuları, polisin dikkatle takip ettiği ve MOBESE kameralarında da alanın sürekli gözlendiği belirlendi.

BERAAT ETTİLER

Mahkemede dinlenen 30 sanıktan 28’i, avukatları tarafından hazırlanan 4’er sayfalık metni okudu. Metinde, "Bizce maddi ve manevi olarak yargılandığımız konularda suç unsuru oluşmamıştır. İsrail adı terörle anılan bir ülkedir’ ’ifadesi yer aldı. Sanıklardan ikisi savunmasında "Böyle bir dava yüzünden bile yargılanmamız üzücüdür. Zira yargılanan biz değil, İsrail devleti olmalıydı" dedi. Duruşma sonunda sanıkların tamamı beraat etti.

İSRAİL BAYRAĞI YAKTILAR

İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden bu duruşma için Kayseri’ye gelenler, toplandıkları Cumhuriyet Alanı’nda İsrail Bayrağı yaktıktan sonra otobüslerine binerek, Kayseri’nin Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki, Mavi Marmara gemisinde öldürülen Furkan Doğan’ın mezarını ziyaret etti.

30 KİŞİ HANGİ SUÇTAN YARGILANIYORDU?

Maçta siyasi slogan zanlıların, hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianame uyarınca, sanıkların 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesine dair kanunun hükümlerine giren ’Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet ve mezhep farkı gözeterek hakaret suçu’ nedeniyle 1 yıldan az olmamak üzere hapis ve para cezası, TCK’nin 14/2 maddesinde yer alan Yabancılara karşı suç işlenmesi, yabancı ülke veya vatandaşlarının 6 ay içinde başvurmaları halinde yargılanmalarını içeren ve TCK’nin 53/1 maddesinde yer alan belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma maddelerinden ayrı ayrı yargılanıyordu.

Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs