En Sıcak Konular

İstanbul'a asıl kar bugün yağacak!

27 Ocak 2012 14:32 tsi
İstanbul'u sabah saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı, yer yer fırtına şeklinde devam ediyor. Ancak Meteroloji uyarıyor; İstanbul'da kar şiddetini arttırarak akşama kadar sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kenti dün akşam saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı, yer yer fırtına şeklinde devam ediyor. Kar yağışının, akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, ana arterler ve katılım noktalarında sabaha kadar görev yaptı. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Belediyenin 870 araç ve iş makinesi ile 2 bin 406 personelden oluşan ekipleri, çalışmalar süresince yollarda ulaşımın aksamaması için 4 bin 667 ton tuz ve 156 ton solüsyon kullandı.

Sokaklarda yaşayan 291 evsiz vatandaş da Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediliyor.

-İETT otobüsleri ve metrobüs seferleri-

Kar yağışından dolayı İETT, çeşitli hatlarda 350 otobüs ile ek sefer yapıyor.

Metrobüs hattında da 315 otobüs aralıksız seferlerine devam ediyor. Bu hatta 5 kar küreme ve tuzlama aracı ile 2 solüsyon aracı hizmet veriyor.

Köprülerde rutin trafik akışı devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye-Tepeüstü meydanlarında 359 personel ve 48 araç ile kar küreme çalışmaları yapıyor.

Atık Yönetimi Müdürlüğü, 40 hastane, 34 Okul (Üniversite–Lise), 13 meydan, 304 durak, 117 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 450 personel ve 38 araçla görev yürütüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 traktör kar küreme ekibi, muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev yapıyor.

-Kar kalınlığı-

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünün verilerine göre kar kalındığı Riva, Arnavutköy ve Polonezköy'de 15 santimetre, Alemdağ, Beykoz ve Şile'de 10 santimetre, Hadımköy, Kağıthane, Zekeriyaköy, Samandıra ve Çatalca'da 5 santimetre, Beşiktaş, Sarıyer, Kartal, Üsküdar ve Ümraniye'de 2-3 santimetre olarak ölçüldü.

Yeni hafta başında Sibirya üzerinden gelmesi beklenen sistemin de etkisiyle kar yağışının 7 Şubat'a kadar aralıklarla devam etme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

AA

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs