En Sıcak Konular

Destici: 20 sene öncekiler konuşuluyor

27 Ocak 2012 14:30 tsi
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ''20 sene önce hangi meseleyi, sorunu konuşuyorsak, yine aynı şeyleri konuşuyoruz'' dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, BBP'nin pazar günü yapılacak 8. Olağan Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin 19 yıllık tarihinde ''millet ve memleket'' adına tavır koyduğunu ifade eden Destici, inandıklarını hiç çekinmeden söylediklerini belirtti. Destici, BBP'nin doğruların yanında, yanlışların ise karşısında duracağını dile getirerek, 19 yıldır sürdürdükleri misyon ve hissiyata sahip çıkacaklarını kaydetti. Destici, kongrede partinin yeni konsept ve yöneticilerle güçlendirileceğini belirten Destici,

''Türkiye'de bugüne kadar hükümete gelen iktidarlar sorunlara çözüm bulamadı. 20 sene önce hangi meseleyi konuşuyorsak, yine aynı şeyleri konuşuyoruz'' değerlendirmesinde bulunan Destici, iktidardaki parti dahil Türkiye'nin bugüne kadar iyi yönetildiğini kimsenin söyleyemeyeceğini ileri sürdü.

Destici, 1915 olaylarının 100. yılı olan 2015 yılında birçok AB ülkesinin parlamentosunda bu konunun gündeme geleceğini ve hükümetin önlem almakta geciktiğini öne sürdü.

Terör konusunda da etkin önlemler alınmadığını iddia eden Destici, ''30'dan fazla ülke teröre destek verdiği halde onlara mütekabiliyet esaslarına göre davranılmıyor. Onlarla ekonomik, sosyal anlaşmalar yapıyoruz'' ifadesini kullandı.

Enerji konusunda Türkiye'nin uzun vadeli politikalar izlemediğini ileri süren Destici, ''Türkiye bugün enerji darboğazıyla karşı karşıya. Yüzde 97 dışa bağlı durumdayız. Dolayısıyla kimse bana bu ülke iyi yönetiliyor diyemez'' dedi.

Destici, 12 Eylül darbesini yapanlar arasında bulunan Tahsin Şahinkaya'nın 20 milyar dolar serveti bulunduğuna yönelik iddiaları dile getirerek, ''Nereden kazanmış bu parayı? Hırsızlıktan başka nasıl kazanılır bu servet? Halkın parası. Niye el koymuyorsun kardeşim? Türkiye'nin dürüst, temiz, herkes için adalet isteyen, cesur yönetime ihtiyacı var'' diye konuştu.


AA



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs