En Sıcak Konular

Tüm yurtta kar alarmı

27 Ocak 2012 14:29 tsi
Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış görülecek. Hava sıcaklığının Marmara'da hissedilir derecede (8 ila 10 derece) olmak üzere, yurdun iç ve batı kesimlerinde azalacağı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya) ve Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta, batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'da yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği (50-70 km/s) tahmin ediliyor.

Hava ulaşımına kar engeli

Türk Hava Yolları, kötü hava şartları nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa ve Gaziantep seferlerini karşılıklı iptal etti. Edinilen bilgiye göre, THY'nin İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa ve Gaziantep seferlerinden bazıları karşılıklı olarak, varış noktalarındaki kötü hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Bolu - Düzce

Düzce ve Bolu çevrelerinde yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Düzce ve Bolu çevrelerinde kar yağışının öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşarak gece saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde yağması beklenen kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Bursa

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı, 2 metre 25 santimetreye ulaştı. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, dünden bu yana devam eden yoğun yağışın ardından, ''oteller bölgesi''ndeki kar kalınlığı, 2 metre 25 santimetreyi buldu. Sıcaklığın gece eksi 10, gündüz ise eksi 9 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışı devam ediyor. Uludağ'da, kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Edirne

Etkili kar yağışı nedeniyle Tunca Nehri'nde taşkın yaşandı. Nehir üzerindeki tarihi köprüler araç trafiğine kapatıldı. Tunca Nehri'nin Sarayiçi kesiminde taşması sonucu Adalet Kasrı ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı girişi sular altında kaldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suların bölgeye sirayet etmesinin ardından bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı. Ekipler, Sarayiçi'ne ulaşımı sağlayan Kanuni ve Fatih köprülerini güvenlik bandı çekerek araç ve yaya trafiğine kapadı. Öte yandan bu sabah yapılan debi ölçümlerine göre, Tunca Nehri'nin dün saat 08.00 itibarıyla 45 metreküp/saniye olan debisi bu sabah 110 metreküp/saniyeye ulaştı.

İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nce (AKOM), İstanbul 411 kamera ile izlenerek kritik noktalarda yaşanan aksaklıklara müdahale ediliyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren İstanbul'da, kar yağışı zaman zaman şiddetli rüzgarla birlikte etkisini sürdürüyor. Kar yağışının başlamasıyla kriz masası oluşturan AKOM'da, İstanbul'un kritik kavşaklarına yerleştirilen 411 kamera ile görüntüler canlı olarak takip ediliyor. Belirlenen güzergahlarda yapılan kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilerek gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendiriliyor. AKOM Beyaz Masa 444 25 66 numaralı telefonuna gelen ihbarlar gerekli birimlere aktarılıyor. AKOM merkezine yansıyan görüntülerde İstanbul ulaşımında herhangi bir aksaklık yaşanmadığı gözleniyor. Çok sayıda basın mensubu da AKOM'da gelişmeleri takip ediyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle yolda minibüslerde mahsur kalan 60 vatandaş, son anda donmaktan kurtarıldı. Kahramanmaraş İl Özel İdaresi Yol Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolu kapandı. Ayrıca, Kahramanmaraş- Kayseri karayolu üzerinde bulunan Püren Geçidi tüneline 2 kez çığ düştü. 477 köyü bulunan Kahramanmaraş'ta 168 köy yolu kapanmış durumda.

Kırklareli

Kırklareli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 7, Kofçaz ilçesinde 15, Demirköy ilçesinde 12 ve Vize ilçesinde 3 olmak üzere toplam 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar yağışının etkili olduğu Dereköy Sınır Kapısı, Demirköy ilçesi, Kırklareli-Edirne, Pınarhisar, Vize, Saray ve Kıyıköy, Babaeski ile Kofçaz yollarını açık tutmak için gece boyunca karla mücadele çalışmalarını sürdürdü.

Kocaeli

Kocaeli'de kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Bu kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, kar yağışı nedeniyle trafik akışı yavaş işledi. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte kar yağışı bugün devam edecek, gündüz sıcaklık 4, gece sıfır derece civarında olacak. Kar yağışı yarın da devam edecek, sıcaklığın gece -1'e düşmesi bekleniyor.

Sakarya

Sakarya'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Akyazı ilçesinde 13, Hendek ilçesinde 17, Geyve ilçesinde 12, Taraklı ilçesinde 7, Karapürçek ilçesinde 3, Sapanca ilçesinde 3, Kocaali ilçesinde 11 ve Karasu ilçesinde 9 olmak üzere toplam 75 köy yolu ulaşıma kapandı. Sakarya İl Özel İdaresine bağlı ekipler ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak

Zonguldak'ta fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar kıyıları dövmeye başladı. Soğuk hava ve kar yağışı bütün yurtta etkisini gösterirken, Karadeniz kıyılarında fırtına nedeniyle dev dalgalar oluştu. Kent merkezindeki liman arkası mevkisinde dev dalgalar, yaklaşık 5 metre boya ulaşarak dalgakıranı aştı. Bu arada, fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri de limana sığındı. Zonguldak-Ereğli karayolunun yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili oluyor. İl Emniyet Müdürlüğü bölge trafik ekipleri, otobüs ve büyük araçlar için 18. kilometreden itibaren zincir uygulaması başlattı. 

Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,492 µs