En Sıcak Konular

'İran Devrim Muhafızları elimizde'

27 Ocak 2012 14:20 tsi
Suriyeli muhaliflerin kurduğu Özgür Suriye Ordusu tarafından yayınlanan bir videoda, Humus'ta kaçırıldığı iddia edilen yedi İranlının görüntülerine yer verildi. Görüntülerdeki İranlılardan beşi İran Devrim Muhafızı olduğunu ve Suriye rejimi için çalıştığ

El Arabiya'nın haberine göre, yayımlanan videodaki bir İranlı, "Ben Sacid Amiriyan, İran Devrim Muhafızları'nın bir üyesiyim. Suriye'deki isyancıları bastırmak üzere görevlendirilen grup için çalışıyorum. Emirleri direkt olarak, Humus'taki Suriye hava kuvvetlerinin güvenlik bölümünden alıyoruz. Bay Hamaney'den serbest bırakılmamızı ve evlerimize geri dönmemizi sağlamasını rica ediyorum" diyor.

Görüntülerdeki kişilerin, geçtiğimiz ay Humus kentinde kaçırılan ve mühendis olduğu açıklanan yedi İranlı olduğu tahmin ediliyor.

"HAMANEY İTİRAF ETSİN"

Kendilerini "Özgür Suriye Ordusu'nun El Faruk Tugayı" olarak tanıtan silahlı Suriyeli muhalifler, videonun yanı sıra bir de yazılı bildiri yayımladı. Bu bildiride, muhalifler, İran dini lideri Ali Hamaney'e "Suriye'de, İran Devrim Muhafızlarının bulunduğunu itiraf et" çağrısı yaparken, "askerleri geri çekmesi" halinde rehin alınan "Devrim Muhafızlarının" serbest bırakılacağını belirtti.

Muhalif grup, videoda yer alan beş İranlı'nın Suriye hava kuvvetleri istihbaratı için çalıştığını, ikisinin ise Humus'taki bir enerji santralında çalıştıklarına dair sivil kimlik taşıdıklarını ifade etti. Yedi İranlı'nın da Suriye'ye ayaklanmalar zamanında girdiği ve Devrim Muhafızı olduğu belirtilen beşinin pasaportunda vize olmadığı belirtildi. Muhalif grup, iki sivilin yakın zamanda serbest bırakılacağını açıkladı.

Suriyeli muhalifler daha önce de İran'ı ve Lübnan Hizbullahı'nı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yardım etmek ve protestoculara karşı kullanılan şiddete destek vermekle suçlamıştı.

Suriye Devrim Koordinasyon Birliği 17 Ocak 2012 tarihli raporunda, Hizbullah mensuplarının sivilleri, Şam yakınlarında, Rus roketleriyle vurduğunu yazmıştı.

YİNE BİR KAÇIRMA OLAYI

İran, bugün de 11 vatandaşının Suriye'de kaçırıldığını açıkladı.

İran'ın devlet haber ajansı IRNA, Türkiye üzerinden kara yolu ile Suriye'ye giren 11 vatandaşının bu ülkedeki "silahlı ve bilinmeyen" kişilerce kaçırdığını bildirdi.

IRNA, "İçinde 49 yolcu bulunan İran plakalı otobüsün, Perşembe sabahı Halep kentinden Şam'a doğru yol alırken silahlı gruplarca durdurularak 11 yolcusunun kaçırıldığını" duyurdu.

İranlı ajans, otobüsteki kişilerin Suriye'deki kutsal mekânları ziyaret için bu ülkede bulundukları ve kaçırılanların genç yaşta ve erkek olduklarını aktardı.

Haberde, sayıları 20 olarak ifade edilen silahlı kişilerin, otobüsteki diğer 38 yolcunun yollarına devam ederek Şam'a ulaşmalarına izin verdikleri kaydedildi. İran otobüsünün Çarşamba gece vakti Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş yaptığı da haberde belirtildi.

IRNA, Şam'a ulaşan yolcuların, söz konusu silahlı kişilerin Beşar Esad yönetimi aleyhine mücadele eden insanlar olduğunu iddia ettiklerini yazdı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, olayı kınayarak Şam yönetiminden kaçırılan vatandaşlarının kısa sürede serbest bırakılması için tüm imkânlarını kullanmasını istedi. Mihmanperest, kaçırılanların hacı olduğunu ve "bilinmeyen kişilerce" yapılan eylemin "izah edilemez" olduğunu söyledi.

Kaynak: H.Planet

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,675 µs