En Sıcak Konular

Tüm yurtta kar alarmı

27 Ocak 2012 11:38 tsi
Balkanlar üzerinden gelen İzlanda kökenli soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren İstanbul'da kar yağışı başladı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı Avrupa yakasında Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Başakşehir, Esenler, Güngören, Sarıyer ve Bakırköy ilçelerinde şiddetli rüzgârla birlikte etkili olmaya başladı. Anadolu yakasında ise Ümraniye, Kadıköy ve Ataşehir'de hafif kar yağışı görüldü. Soğuk ve karlı havaya karşı vatandaşları uyaran yetkililer, şiddetli rüzgârla birlikte kar yağışının önümüzdeki saatlerde etkisini arttıracağı bilgisini verdi.

-İstanbul-
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nce (AKOM), İstanbul 411 kamera ile izlenerek kritik noktalarda yaşanan aksaklıklara müdahale ediliyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren İstanbul'da, kar yağışı zaman zaman şiddetli rüzgarla birlikte etkisini sürdürüyor. Kar yağışının başlamasıyla kriz masası oluşturan AKOM'da, İstanbul'un kritik kavşaklarına yerleştirilen 411 kamera ile görüntüler canlı olarak takip ediliyor. Belirlenen güzergahlarda yapılan kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilerek gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendiriliyor. AKOM Beyaz Masa 444 25 66 numaralı telefonuna gelen ihbarlar gerekli birimlere aktarılıyor. AKOM merkezine yansıyan görüntülerde İstanbul ulaşımında herhangi bir aksaklık yaşanmadığı gözleniyor. Çok sayıda basın mensubu da AKOM'da gelişmeleri takip ediyor.

-Kırklareli-
Kırklareli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 7, Kofçaz ilçesinde 15, Demirköy ilçesinde 12 ve Vize ilçesinde 3 olmak üzere toplam 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar yağışının etkili olduğu Dereköy Sınır Kapısı, Demirköy ilçesi, Kırklareli-Edirne, Pınarhisar, Vize, Saray ve Kıyıköy, Babaeski ile Kofçaz yollarını açık tutmak için gece boyunca karla mücadele çalışmalarını sürdürdü.

-Sakarya-
Sakarya'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Akyazı ilçesinde 13, Hendek ilçesinde 17, Geyve ilçesinde 12, Taraklı ilçesinde 7, Karapürçek ilçesinde 3, Sapanca ilçesinde 3, Kocaali ilçesinde 11 ve Karasu ilçesinde 9 olmak üzere toplam 75 köy yolu ulaşıma kapandı. Sakarya İl Özel İdaresine bağlı ekipler ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

-Kocaeli-
Kocaeli'de kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Bu kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, kar yağışı nedeniyle trafik akışı yavaş işledi. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte kar yağışı bugün devam edecek, gündüz sıcaklık 4, gece sıfır derece civarında olacak. Kar yağışı yarın da devam edecek, sıcaklığın gece -1'e düşmesi bekleniyor.

cihan

Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,678 µs