En Sıcak Konular

Soner Yalçın ile ilgili şok iddia

27 Ocak 2012 08:13 tsi
Soner Yalçın ile ilgili şok iddia Odatv Davası’nın tutuklu sanıklarından Soner Yalçın’la ilgili bir dosya yayımlayan Chronicle dergisi, Yalçın'ın MİT bağlantısını deşifre etti.

Dergiye göre Behçet Cantürk’ün MİT’teki sorgu tutanakları Yalçın’a gitmiş. Ergenekon’un medya yapılanmasında yer aldığı iddia edilen Odatv’nin MİT bağlantısı hep gündeme gelmişti. Bu bağlantının kalp krizi sonucu yaşamını yitiren MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu üzerinden kurulduğu iddia edilmişti. Ancak sitenin sahibi Soner Yalçın’ın MİT’le ilişkisinin sadece Kozinoğlu’dan ibaret olmadığı geçmişinde de bir çok kez teşkilatla yollarının kesiştiği anlaşıldı.

ANI DEĞİL TUTANAK

Soner Yalçın ile ilgili Chronicle dergisi çarpıcı detaylar içeren bir dosya hazırladı. Yalçın’ın ilişkiler ağına mercek tutan çalışma, Odatv ile MİT bağlantısını da gözler önüne serdi.Dergide Behçet Cantürk’ünMİT’te verdiği ifadeleri içeren tutanakların ‘özenle’ Yalçın’a ulaştırıldığı yazıldı. Yalçın’ın bu ifadeler doğrultusunda ‘Behçet Cantürk’ün Anıları’ adlı kitabını oluşturduğu belirtildi:

GAZETESİ BOMBALANDI

“Behçet Cantürk’ün anıları MİT’teki ifadelerinden oluşuyordu. MİT, ünlü uyuşturucu kaçakçısı Diyarbakır Liceli Cantürk’ü sorgulamış, bu kayıtları arşivine almıştı. Cantürk’ün annesi Ermeni’ydi ve ayrılıkçı Kürt hareketinin en büyük finansörleri arasında sayılıyordu. Cantürk 1990’larda faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Finansörleri arasında bulunduğu ÖzgürGündem gazetesinin binası bombalandı. MİT’te verdiği ifadenintutanakları iseözenle Soner Yalçın’a ulaştırıldı. Cantürk, Cem Ersever’den sonra Yalçın’ın ilgilendiği ve failimeçhul bir cinayete kurban giden ikinci isimdi.”

Dayısının oğlu MİT’çi

Chronicle’nin iddiasına göre Yalçın’ın MİT ile bir irtibatı vardı. Daha doğrusu bir MİT elemanı ile yakın akrabaydı. Soner Yalçın’ın dayısının oğlu İsmet Cem Çetin MİT mensubuydu. Yalçın da yakın akrabaları MİT’çi olan basın mensupları arasında yerini almıştı.

Maocular CIA denetiminde

Soner Yalçın, Doğu Perinçek ve 2000’e Doğru ekibinden ayrıldıktan sonra eski çalışma arkadaşları tarafından ‘ajanlıkla’ suçlanmıştı. Yine Aydınlık’ta yer alan bir bilgiye göre Soner Yalçın, MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay ile ilişkilendiriliyordu; ‘Askeri istihbaratın 2000 yılında hazırladığı gazeteciler raporunda Soner Yalçın’ın adı da geçiyor ve isminin karşısında bağlı bulunduğu kurum şöyle yazıyor: Mikdat Alpay ekibinden.’ Çalışmada, Soner Yalçın’ın 2000’e Doğru dergisindeki dosyalarlatanındığı ve Aydınlıkçıların yayın organında kamuoyunun karşısına çıktığı belirtildi.

Dev-Yol’un liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu’nun hatıralarını içeren Bitmeyen Yolculuk adlı kitapta, Maocular olarak nitelendirilen Doğu Perinçek ve çevresinin 12 Eylül öncesinde ABD’nin istihbarat örgütü CIA’nın denetiminde olmakla suçladığı hatırlatıldı. Chronicle’de böyle bir durumda bir Dev-Yol sempatizanın Maocuların arasında kendisine nasıl yer bulabildiği sorusuna ise “Bu da Soner Yalçın’ın sırrı” yorumu getirildi.

Bugün

Bu haber 1,189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,754 µs