En Sıcak Konular

'Türkiye nükleer santralde acele ediyor'

26 Ocak 2012 17:53 tsi
'Türkiye nükleer santralde acele ediyor' Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Mersin'de inşa edilecek nükleer santralle ilgili çalışmaların planlanan şekilde gittiğini ifade etti.

Rusya Başbakanı bu konuda Türkiye'nin çok aceleci davrandığını söyledi. Putin Türkiye'de bir yabancıya karşılık en az beş Türk vatandaşın çalıştırılması ile ilgili mevzuatın kendilerini zorladığını kaydetti.

Sibirya'nın Tomsk kentinde üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Putin, Nükleer Araştırma Teknoloji Enstitüsü 4. sınıf öğrencisinin iş bulma konusunda sıkıntılarını dinledi. Rusya'da barışçıl amaçlı nükleer projelerini geliştireceklerini vurgulayan Rusya Başbakanı, "Önümüzdeki on yılda ülkemizde Sovyetler Birliği'nin nükleer enerji tarihindeki sayısı kadar dev üniteler kuracağız. Küçük değil, dev üniteler. Bunun için devlet ve Rosatom bütçesine para da tahsis edildi. Bütün projeler gerçekleşecek, bundan kuşkum yok. İş bulacağınızdan emin olunuz" ifadesini kullandı.

Rusya'nın yurtdışında da nükleer santral projeler yaptığını hatırlatan Putin, "Biliyorsunuz, Çin'de Tyanvan santralini kurduk, üstelik Çinliler çok memnun. Gerçekten de orada bulunan teknolojiler dünyanın hiçbir yerinde yok." dedi.

Rusya'nın Türkiye'de de bir nükleer santral inşa edeceğini ifade eden Rusya Başbakanı, "Her şey imzalandı. Dün Türkiye Başbakanı ile konuştum, onlar çok ilgi duyuyor, kendileri acele ediyor. Allah'a şükür orada her şey planladığımız gibi gidiyor. Türk mevzuatlarından kaynaklanan bazı sorunlar da var: Orada çalışan her yabancıya karşılık en az beş Türk olması lazım. Fakat nükleer projelerde bu zor bir şey. Çünkü yüksek düzeyli uzmanlar lazım. Türkiye'de ise bunlar henüz yok. Ama eminim ki orada da bu uzmanlar olacak. Dolayısıyla herşey yoluna girecek " dedi.

(CİHAN)



Bu haber 1,106 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,256 µs