En Sıcak Konular

Putin: BDT ülkelerine vize uygularsak, onları kaybederiz

26 Ocak 2012 16:35 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri ile ilgili vizesiz uygulamanın siyasi gerekçeleri olduğunu, aksi durumda onları kaybedebileceklerini söyledi.

Rusya Federal Göçmen Servisi'nde incelemelerde bulunan Putin, BDT ülkelerinden Rusya'ya çalışmak için gelen göçmenlerle ilgili yaşanan sorunları anladığını ifade ederek, "Biz BDT ülkeleri arasında siyasi nedenlerle vize uygulayamayız. Aksi durumda onları kaybederiz" dedi.

Kanuni bir kısım zorluklara değinen Rusya Başbakanı, "Göçmen yasalarını ihlal eden bir kısım BDT ülkeleri vatandaşları sınır dışı ediliyor. Uçak ya da trenle geri geliyorlar. Masrafları bize ödeterek ailelerini de ziyaret imkanı buluyorlar" eleştirisi getirdi.

Bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade eden Putin, bir kısım düzenlemeler yapılarak göçmenlerle birlikte yaşamanın zorunluluğuna dikkat çekti.

Birkaç metrekareye bazen yüzlerce kişinin ikamet kaydı yaptırdığını hatırlatan Putin, bir kısım devlet görevlileri ve daire sahiplerini yasal olmayan yoldan çıkar sağlamakla suçladı.

Göçmen yasalarının ihlali durumunda sert yaptırımların olması gerektiğini savunan Putin, sıklıkla ihlal edenlerin 10 yıl ya da daha fazla ülkeye girişlerinin yasaklanması gerektiğini belirtti.

Putin 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinden önce ülkenin çok etnik yapısına vurgu yapan bir makale de yayınlamıştı. Göçmenlerin bölgede yaşayan halkların gelenek ve göreneklerine saygı duymaları gerektiğini ifade eden Putin, saldırgan ve saygısız davranışların cezalandırılmasını istemişti.

Rusya Başbakanı 2013'den sonra göçmenlere yönelik Rusça, Rusya tarihi ve Rusya hukukundan sınav yapılmasını da öneriyor.



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs