En Sıcak Konular

MHP, her adımda hükümeti destekleyecek

26 Ocak 2012 13:44 tsi
Genel Başkan Yardımcısı Kutluata, Fransa Senatosu'nun Ermeni soykırım iddialarının reddini suç sayan kararına karşın hükümetin alacağı her ciddi tedbire destek olacaklarını bildirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Fransa Senatosunun Ermeni soykırım iddialarının reddini suç sayan kararına ilişkin, ''MHP için bu bir milli davadır, hiçbir siyasi hesap yapmadan hükümetin doğrudan doğruya arkasında oluruz'' dedi.

Kutluata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermeni soykırım iddialarının inkarını suç sayan tasarının yaklaşık bir ay önce Halk Meclisi'nden geçtiğini anımsatarak, tasarının onaylanmasının, o dönemde engellenebileceğini savundu.

Kutluata, MHP'nin birinci yaklaşımının, ''Hükümet ne gerekiyorsa yapsın, biz bu konuda bu milli davada arkalarında duralım'' şeklinde olduğunu belirterek, ''Ancak gerekenlerin mutlaka yapılması icap ediyor. Böyle geçici tepkiler verip sonra sessiz hale bürünmek, Fransızlara ve diğer ülkelere karşı iyi bir şey değildir'' ifadesini kulandı.

Münir Kutluata, ilerleyen tarihlerde bu konunun başka ülkelerde de gündeme getirilebileceğine, hükümetin bu konuda ciddi bir tavır sergilemesi gerektiğine vurgu yaparak, ''Bu konuda biz, Halk Meclisi'nde ilk etap aleyhimize çıktığında, genel başkanımız yapılması gerekenleri 7 madde halinde sıralamıştı. Bunlardan birisi de büyükelçinin derhal çekilmesidir ama bu yapılmadı. Fransa'da yaşayan vatandaşlarımız kendileri protesto gösterileri yaptı. Ermeni lobisi doğrultusunda hareket eden Fransa'yı yeterince etkileyemedik'' diye konuştu.

Devlet olarak topyekun bir karşı duruş sergilenemediğini ileri süren Kutluata, ''Ciddi tedbirleri bir türlü devlet olarak alamadık. Ama Fransa'da yaşayan binlerce vatandaşımız bu tasarıya karşı çok önemli bir protestoda bulundu. Ama Ermeni lobisinin talepleri doğrultusunda hareket eden Fransa'ya karşı biz kendi vatandaşlarımızı organize edip bunu bir baskı grubu haline getiremedik. Bu milli bir davadır ve gereken her şey yapılmalıdır'' görüşünü savundu.

''Elimizden gelen desteği vereceğiz''

Münir Kutluata, bu doğrultuda alınacak olan tedbirleri destekleyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu kararı alanların Türkiye'nin aleyhine bir faaliyet içinde olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu faaliyet engellenemediyse de millet, hükümetin arkasındadır ve gerekenler yapılsın. Bu unutulmayacak bir durumdur. Bu konuyla ilgili olarak karar ya da zarar hesabı yapılamaz. Bu bir milli davadır ve gereken her şey kararlılıkla yapılmalıdır. Aksi takdirde millet olamazsınız ve devlet olarak etkinliğiniz kalmaz. Biz millet olarak gereken bedeli ödemeye hazırız. Hükümet bu konuda tutarlı davransın. Bu milli davada milletimizin desteğini arkasına alsın, biz de gerekeni yapacağız.''

Tasarının onaylanmasının ardından gerekli tedbirlerin belirlenmesi gerektiğine vurgu yapan Kutluata, ''Bu etkisiz sürecin devam etmesinden endişeleniyoruz'' dedi.

Bütün hata ve eksiklere rağmen hükümetin bu konuda tutarlı davranması gerektiğini dile getiren Kutluata, şunları söyledi:

''Bu milli davayı milletimizle aşsın. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Biz böyle bir tarihi saptırmayı kabul etmiyoruz. Bu tasarı engellenmediyse de millet, hükümetin arkasındadır. MHP için bu bir milli davadır ve hiçbir siyasi hesap yapmadan hükümetin arkasında oluruz. Aksi takdirde etkinliğimizi kaybederiz. Dolayısıyla bundan doğacak bir bedel varsa Türkiye bunu ödemeye hazırdır. Yeter ki gerekli adımlar atılsın.''erini kullandı.

aa

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,875 µs