En Sıcak Konular

58. maddede değişiklik önerisi reddedildi

26 Ocak 2012 12:33 tsi
58. maddede değişiklik önerisi reddedildi TFF olağanüstü genel kurulunda yapılan oylama sonucunda, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların, bir kereye mahsus olarak değiştirilmesi kabul edilmedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da yapıldı.

Sheraton Otel'de gerçekleştirilen toplantıya delegeler yoğun ilgi gösterirken, 300 delegeden 240'ı toplantıda hazır bulundu.

Ankara'daki Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu 25 dakika gecikmeli başladı. Olağanüstü genel kurulda divan başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan vekilliğine ise Hasan Yener oy çokluğu ile seçildi.

Toplantı öncesi emniyet mensupları salonda bomba araması yaptı. 300 delegeden 240'ı toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda 300 polis ve 50 özel güvenlik görevlisi yer alırken, 100'ün üzerinde basın mensubu da genel kurulu takip etti.

Olağanüstü genel kurulu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de izledi.

TOPLANTI GERGİN GEÇTİ

TFF Olağanüstü Genel Kurul toplantısına verilen 1 saatlik arada, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetim kurulu üyelerinin, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla görüştüğü ve görüşmenin oldukça gergin geçtiği öğrenildi.

İKİ BAŞKAN ARASINDA SERT TARTIŞMA

Genel kurulara verilen 1 saatlik arada 10 kulüp başkanı bir araya gelerek toplantı yaptı. Bu görüşmeler sırasında Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile Orduspor Başkanı Nedim Türkmen sıcak bir tartışmaya girdi.

Yaralı'nın Türkmen'i "Çok fazla konuşuyorsun" sözleri ile uyarması üzerine, tartışma daha da alevlendi. Toplantının son bölümünde yaşanan bu gelişme üzerine kulüp başkanları toplantı salonunu terketti ve yeniden Genel Kurul salonuna geldiler.

MEHMET ALİ AYDINLAR: KİMSENİN HAKKININ BAŞKASINA GEÇMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Genel kurulda bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar herkese eşit mesafede olduklarına dikkat çekerek, "Otoriteyiz ama otoriter değiliz. Büyük bir aileyiz bu ailenin tüm fertlerini dinlememiz gerektiğini biliyoruz. 3 Temmuz'dan beri herkesi dinliyoruz. Her türlü eleştiriye açığız." dedi.

Sürecin başladığı 3 Temmuz'dan beri hukukun üstünlüğü, masumiyet karinesi üzerinde konuştuklarını belirten Aydınlar, "Evrensel hukuk normlarını ve diğer kanunları göz önüne aldık. Artık bizim dahlimiz yok. Top yargıda. Şimdi sırada savunma hakkı var. 62 şahsın savunması alınacak. Etik kurulu da raporunu hazırlayacak. Kimsenin hakkının başkanı geçmesine izin vermeyeceğiz." dedi. Aydınlar, hukuki sürecin gecikmesi halinde nisanda başlayacak play-off öncesinde kararın verileceğini kaydetti.

Ali Koç'tan Galatasaraylı yöneticilere ironi

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Galatasaraylı yöneticilerle selamlaşırken "Adaletin bekçileri hoşgeldiniz" demesi dikkat çekti.

KİMİN NE KADAR OY HAKKI VAR

Genel Kurul'da Süper Lig kulüplerinin 7'şer, Bank Asya'daki takımların 2'şer, 2. ve 3. Lig'deki temsilcilerin ise 1'er temsilcisi oy kullanabilecek. Ayrıca antrenörlerden, eski milli oyuncu, hakemler, eski başkanlar ve amatörlerden oluşan taban birliklerinin de 50 kişilik kontenjanı var. Süper Lig takımlarının 126, Bank Asya 1. Lig takımlarının 36, Spor Toto 2. Lig takımlarının 34, Spor Toto 3. Lig takımlarının 57 delegesi bulunuyor.

GÜNDEM

1. Toplantı çoğunluğunun tutanakla tespiti

2. Toplantının açılışı

3. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşumu (1 Başkan, 1 Başkan Vekili, 2 Üye Seçimi )


Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,645 µs