En Sıcak Konular

Özdağ'a 'Cumhuriyet'e hakaret' davası

26 Ocak 2012 12:04 tsi
AK Parti'li Şener, köşe yazısında ''Kurtuluş Savaşını inkar ettiğini; şehitlere, gazilere, Cumhuriyete hakaret ettiğini'' öne süren Prof.Dr. Ümit Özdağ hakkında 20 bin liralık tazminat davası açtı.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, köşe yazısında ''Kurtuluş Savaşını inkar ettiğini; şehitlere, gazilere, Cumhuriyete hakaret ettiğini'' iddia eden Prof. Dr. Ümit Özdağ hakkında 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Şener, AA muhabirine, Özdağ hakkında neden dava açtığını açıkladı.

İhsan Şener, Özdağ'ın, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki terör ve şiddet olaylarına ilişkin alt komisyonda dinlendiğini anımsattı.

Ümit Özdağ'ın sunumunu yaparken, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün, ''İnönü Savaşları sırasında çetecileri idam etme yetkisinin elinden aldığını'' söylemesi üzerine, ''Çetecilerin idam etme yetkisi mi vardı? Var idiyse bunu kim verdi ki elinden alındı?'' diye sorduğunu belirten Şener, ''İnönü savaşları, Ege savaşları tarihimizin en büyük savaşları olarak bilinir ama Yunan tarihinde böyle bir savaş kaydı bile yok'' dediğini de hatırlattı.

Şener, Özdağ'ın bunun üzerine Yeniçağ Gazetesindeki köşesinde, bu sözlerinden yola çıkarak, ''İstiklal Savaşını, Kurtuluş Savaşını inkar ettiğini; şehitlere, gazilere, Cumhuriyete hakaret ettiğini'' yazdığını söyledi.

Gazeteye tekzip gönderdiğini ancak yayımlanmadığını ifade eden Şener, Ümit Özdağ hakkında 20 bin liralık manevi tazminat davası açtığını bildirdi. Şener, Özdağ'ın bu yazısı üzerine, başka köşe yazarlarının da konuyla ilgili yazılar yazdığını söyledi.

Şener, ''Onlara da dava açacak mısınız?'' sorusu üzerine, ''Önce Ümit Özdağ'ın yazdığını kabul edersek... Belki milli duyguları olan herkes bana karşı -bunlar gerçekse- nefret edebilir. Bu doğal bir şey. Bu yüzden esas yalanı ortaya koyan kişiyi mahkemeye verdim. Mahkemede hesaplaşacağız'' dedi.

aa

Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    51,279 µs