En Sıcak Konular

Medvedev: Gelecek başkanlık seçimlerine katılabilirim

26 Ocak 2012 11:03 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, henüz genç olduğunu gelecek dönem yapılacak başkanlık seçimlerine katılabileceğini söyledi.

Moskova Devlet Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi'nde derse girerek öğrencilerin sorularını cevaplayan Rusya lideri, idealleri için değil yargılanmak, ölmeye bile hazır olduğunu kaydetti.Medvedev, "Seçimlerde bir daha adaylığımı koymayacağımı hiçbir zaman söylemedim. Yaşım henüz 46, bunu iyi hatırlıyorum. Bu yaş gelecek seçimlere katılmaktan vazgeçmek için bir sebep değil. Bu sefer gerçekten de siyasi amaçlara uygun olarak adaylığımı koymamayı kararlaştırdım. Çünkü, aynı siyasi birliği temsil eden iki kişi dirsekleriyle bir birini dürtmemeli, asıl şansı olan ileri gitmeli." dedi.

Başbakan Vladimir Putin'in tekrar başkan seçilmesi gerektiğini kaydeden Medvedev, "Belki de zafer kazanması için daha fazla şansı var. Bunun böyle veya şöyle olacağını Mart seçimleri gösterecek. Putin'in tekrar seçilmesi gerekir, eğer o seçilirse büyük bir ihtimalle Başbakan olacağım. Eğer o seçilemezse bu durumda yine vatanıma hizmet için rahat vicdanımla çalışmaya devam edeceğim. Son derece açık şekilde sizlere şunu söylemek isterim, öncelikle siyaseti terk etmeyeceğim. İkincisi belirli bir zaman sonra tekrar Başkanlığa adaylığımı koyabilirim." dedi .

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Medvedev, ABD ile ilişkilerinin bozulmadığını da belirtti. Rusya lideri, "Bizim devletlerarası ve kişisel (ABD Başkanı Barack Obama) ilişkilerimiz bozulmadı. Benim meslektaşımla güzel ilişkilerim var ve bu da bazı ciddi sorunların çözülmesine katkı sağladı" diye konuştu.

İDEALLERİM İÇİN ÖLMEYE HAZIRIM

Öğrencilerin, "Halk mahkemesinde hesap vermeye hazır mısınız?" sorusuna Medvedev, "Hiçbir şeyden korkmuyorum, yoksa ben Devlet Başkanı olarak görev yapamazdım. Eğer net bir cevap istiyorsanız, şunu belirtiyim, kendi ideallarım için tabii ki ölmeye hazırım" dedi.

Radikal muhalefet temsilcileriyle görüşmeye hazır olduğunu ifade eden Medvedev, fakat bunun için hiçbir mitinge katılmayacağını da sözlerine ekledi.

cihan

Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs