En Sıcak Konular

CHP'nin toplu eylem planı

26 Ocak 2012 08:11 tsi
CHP'nin toplu eylem planı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik fezlekeyle ilgili kapalı grup toplantısında ilginç bir teklifin tartışıldığı ortaya çıktı.

Bazı CHP’liler, “Meclis çatısı altında eylem suç teşkil etmez. Silivri Cezaevi önünde açıklama yapalım” demiş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Silivri Cezaevi önündeki açıklaması nedeniyle düzenlenen fezlekeyle ilgili tartışma sürüyor. Fezlekeyi protesto etmek amacıyla, ‘dokunul-mazlıklarının kaldırılması’ talebinin yer aldığı dilekçeleri TBMM Başkanlığı’na sunan CHP’li milletvekillerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten cevap gelmeye başladı. “Tezkeresi” bulunmayan milletvekillerine gönderilen yanıtta, şu bilgi yer aldı: “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 83. maddesi gereğince; Türkiye Büyük Millet Meclisi, bir suç işlediği ileri sürülen milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verebilmektedir. Yargı organları nezdinde bir milletvekilinin suç iddiasına konu olması halinde; yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke, Başbakanlık tezkeresi ekinde Başkanlığımıza sunulmakta ve İçtüzüğün 131. maddesi gereğince, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona havale edilmektedir. Başkanlığımıza yasama dokunulmazlığınızın kaldırılması hakkında bir Başbakanlık tezkeresi henüz intikal etmediği için, ilgili yazınız konusunda yapılabilecek bir işlem bulunmamaktadır.” Milletvekillerine gönderilen cevabi yazı, CHP içinde tartışılırken Kılıçdaroğlu hakkında fezlekenin tartışıldığı günlerde, bazı milletvekillerinin “bu eylemden sonuç alınmayacağı” uyarısı yaptığı da ortaya çıktı.

PARTİ YÖNETİMİ ISRAR ETTİ

CHP milletvekilleri, Kılıçdaroğlu hakkında Silivri Cezaevi önündeki açıklaması nedeniyle düzenlenen fezlekeyi protesto etmek amacıyla, ‘’dokunulmazlıklarının kaldırılması’’ talebinin yer aldığı dilekçelerini TBMM Başkanlığı’na sunmuş, Meclis bahçesindeki yürüyüşte ilginç görüntüler yaşanmıştı. Bu eylem öncesi, bazı CHP milletvekillerinin “hakkında fezleke bulunmayan çok sayıda milletvekili olduğu, bu nedenle dokunulmazlıkların kaldırılamayacağı” uyarısı yaptığı ancak buna rağmen, parti yönetiminin, “dokunulmazlık dilekçeleri verilmesi konusunda ısrar ettiği”, itirazları dikkate almadığı öğrenildi. CHP milletvekilleri, dilekçeleri vermeden önce, grup toplantısında da, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin çağrısı ile ayağa kalkarak, Kılıçdaroğlu’nun fezlekeye konu alan cümlelerini hep birlikte tekrarlamıştı. Hamzaçebi, ‘’Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun işlediği iddia edilen suçu CHP milletvekilleri de işlemiş oldular” demişti. Başbakan Erdoğan’ın “tiyatro” diye eleştirdiği bu görüntünün de, kapalı grupta tartışıldığı belirtildi. Yine bazı milletvekillerinin “Meclis çatısı altında bu eylemin ‘suç’ teşkil etmeyeceği, sonuç alınamayacağı, etkili sonuç için Silivri Cezaevi önünde benzer bir açıklamanın yapılabileceğini” aktardığı öğrenildi. Ancak parti yönetimi, dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe verilmesi eyleminde olduğu gibi, bu uyarıyı da dikkate almadı.

BAYKAL KATILMAMIŞTI

Milletvekilleri ayakta sözlerini tekrarlarken, Kılıçdaroğlu duygulanmıştı. Kapalı gruba katılan eski Genel Başkan Deniz Baykal, Mersin Milletvekili İsa Gök, Samsun Milletvekili Haluk Koç ve Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın “ayağa kalkılan” grup toplantısına katılmaması dikkat çekmişti.

bugün

Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,858 µs