En Sıcak Konular

Galatasaray rahat kazandı: 4-0

25 Ocak 2012 22:28 tsi
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray sahasında Ankaragücü'nü 4-0 yendi.

GALATASARAY: 4 - ANKARAGÜCÜ: 0


Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Barış Şimşek, Ekrem Kan, Mehmet Metin

Galatasaray: Muslera, Sabri, Gökhan Zan, Semih Kaya, Çağlar Birinci, Ceyhun, Engin Baytar, Riera, Emre Çolak, Sercan Yıldırım, Elmander

Ankaragücü: Bora Körk, Mehmet Çoğum, Aydın Toscalı, İshak Doğan, Bilal Gülden, Gökhan Erdoğan, Ümit Kurt, Veli Torun, Serol Demirhan, Ergin Keleş, Serkan Şirin

Goller: Dk. 4 Gökhan Zan, Dk. 8 Emre Çolak (Galatasaray)

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta son maçında lider Galatasaray, Ankaragücü karşısında ilk yarıyı Gökhan Zan ve Emre Çolak'ın golleriyle 2 - 0 önde tamamladı.

4. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Riera'nın soldan ceza alanı içine yaptığı ortada savunmadan seken topu Gökhan Zan, kafayla tamamladı. Meşin yuvarlak kaleci Bora'nın solundan ağlarla buluştu. 1-0.

8. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Riera'nın soldan ceza alanı içine yaptığı ortayı iyi takip eden Emre, gelişine düzgün vuruşla kaleci Bora'yı mağlup etti. 2-0.

22. dakikada ani gelişen konuk takımın atağında Veli'nin sert şutu kaleci Muslera'da kaldı.

34. dakikada Reira'nın soldan ortasında Emre Çolak'ın yarım vole şeklindeki vuruşu az farkla yandan auta gitti.

39. dakikada Engin'in pasıda topla buluşan Elmander'in sert şutu kaleci Bora'dan geri döndü.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray, Ankaragücü'nü 4-0 mağlup ederek liderliğini devam ettirdi.

53. dakikada Galatasaray'ın üçüncü golü geldi. Bu dakikada Ankaragüçlü oyuncular kendi sahalarından çıkmak isterken Engin'e topu kaptırdı. Engin, sağ tarafta daha müsait olan Sercan Yıldırım'ı gördü. Sercan'ın ceza alanı içine yaptığı ortada Elmander'in vuramadığı topu savunma uzaklaştırmak isterken Engin tekrar araya girdi ve geriye doğru çıkardı. Topu önünde bulan Riera'nın sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0.

63. dakikada Muhammed'in sert şutu kaleci Muslera'da kaldı.

76. dakikada Galatasaray'ın dördüncü golü geldi. Bu dakikada Sabri'nin ceza alanına gönderdiği topta savunmada Aydın Toscalı, büyük bir hata yaparak topu ayağından kaçırdı. Pozisyonu takip eden Yiğit Gökoğlan, üzerine gelen kalecinin yanıdan topu filelere gönderdi. 4-0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 4-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta maçında Ankaragücü'nü ağırlarken, sarı-kırmızılı takımın kadrosunda değişikliğe gidilmesi dikkati çekti.

Yaşanılan mali sorunlar nedeniyle son dönemde oldukça sıkıntılı günler geçiren ve birçok oyuncusunu kaybetmesi nedeniyle genç oyuncuların forma giydiği Ankaragücü karşısında Fatih Terim, 5 as oyuncusunu yedek soyundurdu.

Sarı-kırmızılı ekibin son oynadığı Eskişehirspor karşılaşmasında ilk 11'de olan isimlerden Selçuk İnan, Felipe Melo, Tomas Ujfalusi, Hakan Balta ve Kazım Kazım, Ankaragücü maçının yedekleri arasında yer aldı.

Teknik direktör Terim, bu oyuncuların yerine Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Albert Riera ve Sercan Yıldırım'ı ilk 11'de görevlendirdi.

SELÇUK İLK KEZ YEDEK

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Selçuk İnan, bu sezon ilk kez bir maça yedekler arasında başladı.

''Cim-bom''un bu sezon ligde oynadığı 21 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalarak takımın en fazla forma giyen oyuncusu olan Selçuk, Ankaragücü maçının yedekleri arasında yer alarak ilk kez bir maça ilk 11'de başlayamamış oldu.

CEYHUN, İLK 11'LE TANIŞTI

Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı Ceyhun Gülselam, ligde bir maça ilk 11'de başlayabilmek için 21 hafta bekledi.

Teknik direktör Fatih Terim'den forma şansı bulmakta zorlanan ve ligde forma giydiği ve sonradan oyuna girdiği 6 maçta ancak 27 dakika süre alabilen Ceyhun, Ankaragücü karşısında ilk 11'de şans buldu.

Ceyhun, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçına ilk 11'de başlamış ve 90 dakika sahada kalmıştı.

ANKARAGÜCÜ'NE DESTEK

Galatasaray taraftarları, mali sorunlar nedeniyle oldukça kötü bir dönem geçiren Ankaragücü takımına karşılaşma öncesi destek verdi.

Üzerinde, ''Dayan Ankaragücü'' yazılı bir pankart açan taraftarlar, karşılaşma öncesi Ankaragücü takımını tribünlere çağırarak alkışlarla karşıladı.

Mücadeleyi, yaklaşık 150 Ankaragücü taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takip etti.

Öte yandan, Galatasaray'ın bu sezon Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda organize edilen, ''Efsaneler anılıyor'' organizasyonunun Ankaragücü karşılaşmasındaki konuğu eski sarı-kırmızlı futbolculardan Turgan Ece oldu. Karşılaşma öncesi plaket verilen Ece, tribünleri selamladı.
Galatasaraylı taraftarlardan büyük protesto

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaraylı taraftarlar Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Ankaragücü mücadelesinin 58. dakikasında Futbol Federasyonu'nu beyaz mendil sallayarak protesto etti.

Taraftarlar protestonun bitmesinin ardından bu defa da ezeli rakiplerine 'Fenerbahçe kümeye' tezahüratlarıyla göndermede bulundu. Taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşunu da protesto etti.

zaman


Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,132 µs