En Sıcak Konular

Muhaliflerden gözlemcilere ağır suçlama

25 Ocak 2012 16:33 tsi
Suriye Devrimi Genel Konseyi Hama şubesi sorumlusu Samih Al Hamavi, Arap gözlemci heyeti başkanı General Muhammed Ahmed Mustafa El Dabi'nin olayları kendi gözlerinden gördüğünü ve raporunun tartışmalı olduğunu söyledi.

Suriye Devrimi Genel Konseyi Hama şubesi sorumlusu Samih Al Hamavi, Arap gözlemci heyeti başkanı General Muhammed Ahmed Mustafa El Dabi'nin olayları kendi gözlerinden gördüğünü ve raporunun tartışmalı olduğunu söyledi.

AA'ya bilgi veren Al Hamavi, "El Dabi raporunda 136 kişinin öldüğünü dile getirdi. Ancak sadece Şam'da meydana gelen patlamalarda bu sayısının yarısı kadar güvenlik görevlisi öldü. El Dabi, heyetin Suriye'de görevine başlamasından bu yana hayatını kaybeden 900'den fazla kişiyi görmedi" dedi.

Al Hamavi, El Dabi'nin raporuna kimsenin inanmadığını ve raporun sadece Suriye yönetimine hizmet ettiğini ifade ederek, görev süreleri uzatılan gözlemci heyete bundan sonra da kimsenin güvenmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bazı gözlemcilerin rejim adına casusluk yaptığını ileri süren Al Hamavi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Humus kentine bağlı Bab Amro ve Bab Kıble'de aktivistler gözlemci heyete bir çok şey gösterdi. Bu gözlemciler Iraklıydı. Ancak gözlemciler burada olduğu süre içerisinde vatandaşlara tuhaf sorular soruyorlardı. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı askerlerin nerede olduğunu, sayılarının ne kadar olduğunu ve sayıları ile ilgili sorular sordular. İlk başta kimse bir anlam veremedi ve gözlemcileri Özgür Suriye Ordusu'na bağlı askerlerin kaldığı yerlere götürdü"

Gözlemcilerin sözkonusu bölgeleri terk etmelerinden 48 saat geçmeden bu bölgelere Suriye ordu birlikleri ve güvenlik güçleri tarafından baskınlar düzenlendiğini aktaran Al Hamavi, gözlemcilerle birçok bilgi paylaşan bir çok kişinin de daha sonra tutuklandığını dile getirdi.

Al Hamavi, dün sabahtan itibaren başlayan yoğun operasyonların nedenlerinden birinin de Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde olan bölgelerin tekrar ele geçirilmesi olduğunu söyleyerek, Özgür Suriye Ordusu'nun Humus ve Hama'da bazı bölgelerde kontrolü elinde tuttuğunu ve yönetime bağlı güçlerin buraları bir türlü ele geçirmeyi başaramadıklarını, her defasında geri püskürtüldüklerini belirtti.

Bunun yanı sıra Suriyeli yerel muhalif komiteler, bugün Suriye ordu birlikleri ve güvenlik güçlerinin, Özgür Suriye Ordusu'yla girdikleri çatışmalarda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Ölenlerin, 4'ünün Şam çevresi, 5'inin Hama ve 3'ünün Humus kentlerinden olduğunu belirten yerel komiteler, Hama'nın Bab Trablus bölgesinden bir çok tankın kente giriş yaptığını ve birçok yere baskınlar düzenlendiğini ifade etti.

Suriyeli aktivistler, Hama kentinde şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ve patlamanın ardından kesintisiz silah seslerinin geldiğini belirtti.

Kaynak: AA



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs