En Sıcak Konular

Bakan Dinçer: Esas öğretmen alımı ağustos ayında

25 Ocak 2012 14:35 tsi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 yılındaki esas öğretmen alımlarının Ağustos ayında yapılacağını açıkladı.



Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim muhabirleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bakan Dinçer burada gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Bütçe kanununda 2012 yılında 29 bin yeni memur alınması kararı verildiğini kaydeden Dinçer, "29 bin kadro tahsisi yapıldı. Bu 29 bin kadro tüm Türkiye'deki bakanlıklara dağıtılacak olan kadro. Eğer bunun üstünde bir kadro verilecekse ek kanun çıkartılması lazım. Ama ne zaman çıkacağı, nasıl çıkacağı da hiç belli değil. Ama 29 bin kadroya bakıldığında benim kendi özel çabalarım ile ve yeni stratejilerimiz ile Milli Eğitim Bakanlığı'na 17 bin kadro tahsis edildi. Elinizi vicdanınıza koyun biraz. Tüm Türkiye'deki bakanlıklar için 29 bin kadro verilmiş iken, bunun 17 binini Milli Eğitim Bakanlığı'na vermiş olmalarının bu konuda aslında Milli Eğitim Bakanlığı'nın ne kadar yoğun ve ısrarlı çabaları olduğunu gösterir kanaatindeyim. Çok büyük ihtimalle yeni bir kadro kanunu çıkacak zaman içerisinde ama biz 2012 deki esas öğretmen alımımızı ağustos ayında yapacağız." diye konuştu.

2012-2013 YILINDAN İTİBAREN MİLLİ GÜVENLİK DERSİ OLMAYACAK

Milli güvenlik derslerinin kaldırılması ile ilgili soru üzerine Bakan Dinçer, "2012-2013 yılından itibaren, milli güvenlik dersleri olmayacak. Milli güvenlik dersi içindeki konuları biz ilgili derslere aktaracağız. Sosyal bilgiler, tarih Atatürk ilke ve inkılâpları, vatandaşlık gibi derslere konunun uygunluğuna göre aktaracağız. Yine milli tarih, milli şuur, vatan sevgisi gibi konular ilgili derslerde işlenmeye devam edilecek." diye konuştu. Dinçer, söz konusu derslerin saatlerinde ise bir değişiklik olmayacağını aktardı.

"HİÇBİR ÜLKEDE MİLLİ GÜVENLİK DERSİ GİBİ BİR DERS YOK"

Hiçbir ülkede milli güvenlik dersi gibi bir dersin olmadığının altını çizen Bakan Dinçer, birçok ülkenin bu ve benzeri dersleri kendi müfredatından çıkardığını dile getirdi.

Dinçer, "Birçok dersi koyuyoruz, kaldırıyoruz. Onun gibi koyup kaldırdığımız içindeki müfredatı güncelleme ihtiyacı hissettiğimiz derslerden biri olarak görülmeli." dedi.

Milli güvenlik derslerinin başlangıçta askerlik ile ilgili bir ders olarak ortaya konduğunu kaydeden Dinçer, şunları kaydetti: "1926 yılından beri ders olarak var. O zaman bu dersler konulurken, iyi niyetle de biraz, Türkiye de çok fazla eğitimli insan yok, bu dersi verebilecek kapasitede insan sayısı oldukça az, bunu konuyla da ilgili olduğu için askerler versin denmiş. Sonra bu gelenek, devam ede gelmiş. Belki, ders ile alakalı çıkartılan kanun, iptal de edilmiş. O dönemde iptal edilme gerekçesi ile alakalı 28 Mayıs 1933 tarihinde, askerlik dersleri muallimlerinin ücretleri ile ilgili kanun çıkmış. Bu kanunda askerlik derslerinin mecburi olması ile ilgili düzenlemeler de yapılmış. Ancak bu kanunu 1988 yılında, yürürlükten kaldırmışlar. O tarihte milli güvenlik derslerinin sorgulanmaya başladığını görüyoruz. 88 tarihinde ders sorgulanırken, kanuni mecburi olmaktan çıkartılıyor, bu Bakanlar Kurulu yönetmeliği ile uygulamaya konulan bir derse dönüşüyor. Bugün yapılan uygulamada da o Bakanlar Kurulu yönetmeliği iptal edilmiş oldu. Böyle baktığınızda başlangıçta askerler Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir iş yükünü üstlenmiş görünüyorlar. Zaman içinde değişen şartlarda farklı yargılar, farklı uygulamalar oldu. Bir takım eleştiriler oldu. Hatta zaman içinde bu derslere giren subaylarımızın haklı veya haksız eleştirilere muhatap olmaları söz konusuydu. Biz bütün bunlara bu vesile ile son vermiş olduk."

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,196 µs