En Sıcak Konular

Esad'a tavsiye: Kaddafi dinlemedi, sen bizi dinle

25 Ocak 2012 13:34 tsi
Esad'a tavsiye: Kaddafi dinlemedi, sen bizi dinle Moskova ziyaretini sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye hükümetine çağrıda bulundu.

Davutoğlu, "Moskova'dan Suriye'ye yine aynı çağrıyı yapıyoruz. Bu çağrımız, halka karşı şiddetin durdurulması, reformların bir an önce uygulanması ve bütün grupların barış içinde geleceğin Suriye'sini inşa etmesi" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Ama bugün bunları konuşurken bile Suriye'de insanlar ölmeye devam ediyor. Şehirlerde askeri operasyonlar sürüyor" diye ekledi.

Suriye muhalefetinin Türkiye'de gerçekleştirdiği toplantılara da değinen Davutoğlu, "Evet Suriye muhalefeti Türkiye'de toplanıyor. Keşke özgür şekilde Şam'da toplanabilseydiler" dedi.

Türkiye'nin hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacağını belirten Davutoğlu, "Libya konusunda da Suriye konusunda da bu ilkeye bağlı kaldık. Libya'da uzun süre dış müdahaleye karşı çıktık. Kaddafi tavsiyelerimizi dinleseydi bugün ülkesinde barış içinde yaşıyor olabilirdi. Ki Rusya da benzer tavsiyelerde bulundu. Geçen yıl içinde Suriye'ye de bu yönde tavsiyelerde bulunduk" diye konuştu.

LAVROV: YAPICI TEKLİFLERE AÇIĞIZ

Basın toplantısında konuşan Lavrov ise Suriye konusunda "yapıcı tekliflere açık olduklarını" belirtti.

Lavrov, buna karşın Moskova'nın, Suriye'ye karşı güç kullanımına veya "Rusya ve Çin'e danışılmadan deklare edilen" BM yaptırımlarının uygulanmasına karşı olduklarını yineledi.

Suriye'ye uluslararası yaptırım uygulanmasına soğuk bakan Rusya, bu ülkeye askeri müdahalede bulunulmasına da şiddetle karşı çıkıyor.

Davutoğlu Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’la birlikte, ilki geçen yıl İstanbul’da yapılan Stratejik Planlama Grubu’nun ikinci toplantısına katıldı.

Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs