En Sıcak Konular

İsrail'in korktuğu oldu: "Hamas ele geçirdiği gizli belgeleri açıklıyor"

20 Haziran 2007 16:41 tsi
İsrail'in korktuğu oldu: Hamas'ın ele geçirdiği ve İsrail'in gizli emellerini ortaya çıkaran ilk belgede, El Fetih’in güvenlik danışmanı Muhamed Dahlan, İsrail ile birlikte Yaser Arafat’ın zehirlenmesinde rol aldığı ortaya çıktı.

Hamas, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'ın ve eski İçişleri Başkanı Muhammed Dahlan'ın karargahında ele geçirdiği belgeleri açıklıyor. İsrail, Hamas'ın bu karargahlarda ele geçirdiği binlerce gizli belge için “Yüzyılın Felaketi” ifadesini kullanmıştı.

Hamas'ın askeri kanadı Şehid İzzeddin Kassam Tugayları'nın açıkladıkları ilk belgeye göre, El Fetih örgütünün en önemli isimlerinden biri olan ve Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'ın "sağ kolu" olarak görülen Muhammed Dahlan, İsrail ile birlikte Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat'ın öldürülmesinde yer aldı.

Kassam Tugayları ele geçirdikleri belgelerin, Muhammed Dahlan'ın İsrail istihbaratı Mossad ile bizzat ortak çalıştığını ortaya koyduğunu bildirdi. Hamas'ın resmi sözcülerinden Sami Ebu Zühri, tüm bu gizli belgelerin Filistin'de iç savaşın olmadığını, bilakis yine Filistin halkı ile İsrail işbirlikçileri arasında bir çatışmanın olduğunu gösterdiğini söyledi. Zühri, yakın zamanda tüm gizli belgeleri dünya kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.


İSRAİL: YÜZYILIN FELAKETİ

Hamas'ın Gazze'deki el-Fetih'in denetimindeki İstihbarat Karargâhını el geçirmesi ile büyük bir istihbarat hazinesine konduğu belirtiliyor. Mısır istihbaratına bilgi veren İsrail istihbarat kaynakları, Hamas'ın bunu yayması durumunda, olayın “Yüzyılın Büyük Felaketi” olacağını ifade etti.
İsrail istihbarat kaynakları, “Bu son yüzyılın büyük bir istihbarat felaketidir. Dünya istihbarat birimleri tarihinde bir benzeri yoktur hatta Nazilerin İkinci Dünya Harbi sonrası çöküşünde ve 90 yıllarda Doğu Almanya'da Komünist rejimin bitişinde dahi benzeri yaşanmadı” dedi.

GİZLİ BİLGİLER İRAN'IN ELİNE GEÇER Mİ?

ABD ve İngiltere tarafından inşa edilen Filistin istihbaratı karargâhındaki milyonlarca gizli belgenin İsrail için çok önemli olduğu vurgulanıyor. Bu bilgilerin İran, Hizbullah ve Suriye"ye ulaşmasından korkan İsrail'in Mısır yönetiminden bu belgelere derhal el konulması için yardımcı olmasını talep ettiği kaydedildi.

BELGELERİN İÇERİĞİ

Bu belgelerin İsrail'in yabancı istihbaratlar ile ortak operasyonlarını, İsrail'le ortak çalışan Filistinli yetkililerin adlarını, işbirlikçilerin isimlerini ve silah-kara para transferi ile ilgili bilgileri ihtiva ettiği vurgulandı.

İsrail, ABD yönetiminin Saddam Hüseyin rejiminin düşüşünün ardından Irak İstihbaratı Merkezi'nde elde ettiği belgelerin, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ve eski İstihbarat Başkanı Muhammed Dahlan'ın başkanlığındaki birimlerde ele geçirilen gizli belgeler karşısında bir hiç olarak görüyor.

DAHLAN'IN KAÇMASINA İSRAİL YARDIM ETTİ

İsrail Sahil Güvenlik Güçleri'nin geçtiğimiz hafta El-Fetih liderlerinden Muhammed Dahlan ve adamlarının deniz yoluyla Gazze'den Mısır'ın El-Ariş bölgesine kaçmasını sağladığı bildirilmişti.

İsrail İstihbaratı'na yakın kaynaklar İsrail Sahil Güvenlik Güçleri'nin El-Fetih liderlerinden Muhammed Dahlan ve adamlarının deniz yoluyla Gazze'den Mısır'ın El-Ariş bölgesine kaçmasını sağladığını bildirdi.

İsrail gazeteleri Mısır'a kaçırılanların toplam sayısının yaklaşık 97 kişi olduğunu ve bunların Önleyici Güvenlik Gücü, Yerel Polis, Sınır Güvenliği ve El-Aksa Tugayları üyeleri olduğunu yazdı.

İsrail Maariv gazetesi İsrail Sahil Güvenlik Güçleri tarafından Mısır'a kaçırılanların yanlarında 200 RPG mermisi ve 57 otomatik silah bulunduğunu kaydetti. İsrail İstihbaratı'na yakınlığıyla tanınan Debka sitesi ise, deniz yoluyla Gazze'den kaçırılanların tamamının Muhammed Dahlan"ın adamları olduğunu bildirdi.

Mısır'a kaçırılan grubun içerisinde Muhammed Dahlan'ın yakın adamlarından, Gazze'de “Ölüm Mangası” olarak bilinen ve Hamas üyelerinin tasfiyesi görevini yürüten grubun elebaşı Atıf Bekir'in de yer aldığı bildirildi.

Aynı kaynaklar, Muhammed Dahlan'ın Mısır topraklarında olduğunun bilinmesine rağmen İsrail Sahil Güvenliği tarafından Gazze'den kaçırılan grubunn içerisinde bizzat yer alıp almadığının bilinmediğini kaydetti.

Maariv gazetesi, deniz yoluyla El-Ariş'e kaçırılan Dahlan'ın adamlarının Mısır polsine teslime dildiğini ev daha sonra Mısır"da askeri bir bölgeye nakledildiklerini yazdı.

 Yasal Uyarı: Dünya Bülteni haber portalında yayımlanan haberler ve yorumlar, site yönetiminin izni olmadan kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

 

dünya bülteni



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,310 µs