En Sıcak Konular

GDO'lu hayvan yemleri insan hayatı için tehlike

25 Ocak 2012 09:42 tsi
Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıktı Yılmaz, GDO’lu hayvan yemlerinin ithal edilerek insan sağlığının hiçe sayıldığını ileri sürdü.

Yılmaz, yatığı yazılı açıklamada son günlerde GDO’lu ürünler ile süt üzerinde yapılan tartışmaların sağlıklı gıda konusunu gündeme getirdiğin ifade etti. Kayıt içindeki üretimlerde bile tüketicinin risk alında olduğunu belirten Yılmaz, kayıtdışı üretimdeki vahamete dikkat çekti.

Bakanlığın sütte bulunan risklerle ilgili açıklamalarının tüketiciyi tatmin etmediğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "GDO’lu hayvan yemini neden ithal etmek zorunluluğunu duyuyoruz, sorularına tatmin edici yanıtlar vermek durumundadır. GDO’lu yem ithalatı talebinde bulunan dernek, birlik ve şirketlerin açıklanmasını istiyoruz. Sayın Bakan, ‘GDO’lu yemler zarar verirse hayvana verir buradan besine asla geçmez. GDO’nun ete, süte ve yumurtaya geçtiğini kanıtlayan bir tane bile bilimsel çalışma, veri yok’ diyor. Oysa biyogüvenlik kurulunun bilimsel komitelere hazırlattığı Sosyo-Ekonomik değerlendirme raporlarında ‘GDO’ların sindirim sisteminde sindirilemediği ve hücrelere kadar taşınabildiği, marketlerden alınan süt örneklerinde GDO’lu yemlere rastlandığı, pastörizasyon işleminin dahi bu DNA’yı yok edemediği’ belirtilmektedir."

GDO’nun ete, süte yada yumurtaya geçmediğine dair bir kanıt bulunmadığını savunan Yılmaz, "20-30 sene sonra GDO’nun hayvan yemleriyle gıdaya geçtiği bilimsel verilere dayandırılırsa, bunun geri dönüşünden kim sorumludur? Söz konusu olan insan yaşamıdır. Kar hırsına insan sağlığı kurban edilmemelidir. GDO’lu yemlerin ithalatı insan sağlığı adına mutlaka durdurulmalıdır." dedi.

Yılmaz, gıdada temel sorunun da kayıt dışılık denetimsizlik olduğunu savundu.


CİHAN 

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,644 µs