En Sıcak Konular

Oyak'ın yeni patronuna "darbe" sorusu

20 Haziran 2007 14:56 tsi
Oyak'ın yeni patronuna ING Gurubu CEO'su, ''ING Bank'ın raporu-nda Türkiye'de darbe olasılığına yüzde 5 şans verilmişti. Darbe ING Bank'ı korkutmuyor mu, risk olarak görmüyor mu?'' sorusuna yanıt verdi. Yeni patron darbeden korkuyor mu?

Tilmant, Oyak Bank'ın ING'ye satışı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ING Grubu olarak esas sermayelerini gelişmekte olan ekonomilere yönlendirdiklerini, orta sınıfın hızla geliştiği ve finansal hizmetlerin büyük bir gelecek vadettiği yerlere kaydıklarını dile getiren Tilmant, ''Bugün Türkiye'deki varlığımızı da bu politikanın bir parçası olarak düşünebilirsiniz. Biz Türkiye'yi finansal hizmetler konusunda çok büyük umut olarak görüyoruz. Ekonomisi gayet iyi giden orta sınıfı son derece iyi gelişen bir ülke olarak Türkiye, finansal hizmetlerde büyük bir potansiyele sahip'' diye konuştu.

Michel Tilmant, ''Markamızı kamuoyuna daha da fazla duyurmak amacıyla Formula 1'in sponsorluğunu üstlendik. Renault ile bir anlaşma yaptık. Türkiye'de de bu yıl Ağustos ayında Grand Prix yapılacak. Bu markamızın daha da iyi tanınırlığına katkı sağlayacak. Türkiye'de Ağustos'ta yapılacak Grand Prix sırasında gerçekten hızlı sürücü olduğumuzu size de göstereceğiz. Türkiye'de de çok yol kat edeceğimizi sizlere de kanıtlayacağız'' dedi.

Tilmant, gelecekte bir futbol kulübü satın almayı düşünüp düşünmedikleri yönündeki bir soru üzerine ise genel politikaları çerçevesinde tüm faaliyet gösterdikleri sektörlerde sadece Formula 1'i destekleme kararı aldıklarını, Formula 1 sayesinde 15 milyon müşteri ile iletişim kurma imkanına sahip olduklarını belirtti.

Oyak Bank ile güçleri birleştirmekten çok büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Tilmant, 12 ay içinde Oyak Bank'ın ING adını alacağını belirtti.

Bir kaç yıldan bu yana Türkiye piyasasına en iyi nasıl girecekleri yönünde çalıştıklarını ve değişik alternatifleri incelediklerini kaydeden Tilmant, ''Oyak Bank'ı satın almanın en iyi alternatif olduğuna, gelecek vadeden bu piyasa için en iyi seçimin bu olduğuna karar verdik'' görüşünü aktardı.

-''FİYAT İYİ''-

Oyak Bank için verdikleri fiyatın çok iyi ve hakkaniyetli bir fiyat olduğunu ifade eden Tilmant, ödedikleri fiyatın aslında şirketin geleceğini yansıttığını, ING olarak Türkiye'ye Oyak Bank'ın bugünkü konumunu almak için gelmediklerini, Oyak Bank'ı gelecekte daha da büyütmek için geldiklerini vurguladı.

Farklı finansal ürünlerde hizmet verip vermeyecekleri yönündeki bir soru üzerine, bankayı büyütmek istediklerini dile getiren Tilmant, şube sayısını 450'lere çıkarmayı hedeflediklerini, bu sayede istihdamda bir artışın söz konusu olacağını, ING'nin dünyada genel olarak son derece iyi bir işveren olarak bilindiğini söyledi.

-ORDU MENSUPLARININ HESAPLARINI KAPATACAĞI İDDİASI-

Michel Tilmant, ''Bazı ordu mensuplarının hesaplarını kapatabileceği konuşuluyor, bir mesajınız var mı?'' sorusu üzerine, ING açısından her müşterinin değerli olduğunu ve her müşterinin hesaplarını korumalarını istediklerini ifade ederek şöyle dedi:

''O nedenle ING olarak ordu mensuplarına da diğer müşterilere gösterdiğimiz hizmet kalitesini göstereceğimizi taahhüt ediyoruz. Hesaplarını korumaları bizim açımızdan önemli. Çünkü ING'nin Oyak Bank'ı satın alması sonrasında ürün ve hizmet kalitesi konusunda herhangi bir hoşnutsuzluk yaşanmayacağını göreceksiniz. Türkiye'nin her yerinde Oyak Bank şubeleri var. Bu şubelerin büyük bölümü askeri tesislere yakın, özellikle askeri personele hizmet vermeyi kolaylaştırmak açısından. Biz bu politikayı devam ettirmeyi, hatta bu tür şubelerin sayısını artırmayı düşünüyoruz.''

-YÜZDE 5 DARBE OLASILIĞI RAPORU...-

Michel Tilmant, bir basın mensubunun ''ING Bank'ın yazdığı bir raporda Türkiye'de darbe olasılığına yüzde 5 şans verilmişti. Darbe ING Bank'ı korkutmuyor mu, risk olarak görmüyor mu?'' sorusu üzerine de, ING içinde bağımsız bir araştırma grubu olduğunu, bu grubun faaliyetleri ve piyasa ile ilgili öngörüleri konusunda herhangi bir müdahaleleri bulunmadığını ifade ederek, şöyle dedi:

''Biz onların söylediklerini destekliyor ya da desteklemiyor değiliz. Bu araştırma grubunun ING yönetiminin görüşlerini yansıttığı ya da ING yönetiminin bu raporu desteklediği, onayladığı gibi bir sonuca varmak doğru değildir. ING yönetimi ile bu raporu hazırlayan uzmanlar birbirinden bağımsızdır. Biz bu raporlara bakıyoruz ama bunlar yönetimi, hissedarları bağlayan raporlar değil.''

Tilmant, ''2001 krizinde ING hazırladığı bir raporda Türkiye'yi yolunmuş bir hindiye benzetmişti. Hindiye neden 6 yıl sonra talep geldi?'' sorusuna da ''Türkiye'ye 2,6 milyar dolarlık bir yatırım yapıyorsak bu Türkiye'nin doğru bir ekonomik istikamette ilerlediğinin en güzel göstergesidir diye düşünüyorum. Türkiye'ye, ekonomisine güvenmeseydik 2,6 milyar doları Türkiye'ye yatırmazdık'' karşılığını verdi.
 
Ajanslar



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs