En Sıcak Konular

Ali Koç: Yeter artık

24 Ocak 2012 16:18 tsi
Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç, LİG TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programında bomba açıklamalar yaptı.

İşte iki üst düzey Fenerbahçe yöneticisinden takımın geleceği ve Süper Toto Süper Lig'le ilgili taraftaların ve Türkiye kamuoyunun merakla beklediği sorulara verilen cevaplardan satırbaşları...

Nihat Özdemir: Biz kendimizi tamamen suçsuz kabul ediyoruz

3 Temmuz'dan bu yana zor bir süreçten geçtik. Biz inanıyoruz ki, yargılanan arkadaşlarımız ve Fenerbahçe tamamen suçsuzdur. Süre gelen bu süreçte TFF'nin başından beri işi doğru yönlendirmesi gerekirken devamlı karar değiştiriyor. UEFA ile olan ilişkiler ve Şampiyonlar Ligi'nden men edilmemiz işi başka bir boyuta taşıdı. Yaşananlar bizi zor durumda bırakmaktadır. 200 günü geçen bu süreçte değişik ortamlarda değişik durumlarla karşı karşıya kaldık. 3 Temmuz'dan beri ben ve arkadaşlarım Türk futbolunu korumak için gerekli çabayı gösterdik. Burası Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. Biz kendi başımıza oturup karar alalım gibi düşüncemiz yok. Medyada da farklı düşünceler var. Bu süreçte duruşumuz hiç değişmedi. Geçen yılki 34 maçın tamamında sahaya intikal eden bir durumun olmadığı herkes tarafından bilmektedir. Oyuncularımız da hep bunu söylediler. Biz kendimizi tamamen suçsuz kabul ettiğimiz halde medyanın belli bir kesiminde bu işte sadece Fenerbahçe suçluymuş gibi bu 7 ayı geçirdik. Sıçsuz çıkacağımıza inancımız tamdır. 34 maçın tamamında aldığımız puanları alnızımın akıyla aldık.

Ali Koç: Ben TFF Başkanı olsaydım...

Biz çok fazla televizyonlara çıkmadık ama çıkmamız gerektiğini gördük. 3 Temmuz öncesi normal bir dönemde TFF Başkanı olmak zor bir görev. Ağzınızla kuş tutsanız sizden kimse memnun olmuyor 3 Temmuz'dan sonra süreç öyle bir yönetildiki herkes mutsuz. Fenerbahçe üyeleri, taraftarları şikeyi bir kenara bıraktı, yaşananlar nedeniyle patlama noktasına geldi. 3 Temmuz'dan itibaren Fenerbahçe'nin suçlu ilan edildiği bir 2 ay yaşadık. Ceza tarafını kendini savunacak tüm arkadaşlarımıza şans diliyorum. Adil bir savunma yapmaları çok zor. UEFA ve FIFA kurumları ülke yargı sistemlerine güvenmediklerinden dolayı üye ülkelerin tamamı özerktir.  Linç mantığı ile yerden yere vuruluyoruz. Artık kabul edemeyeceğpimiz bir duruma geldi. Bizim adil bir yargılanma süreci yaratılmadan oldu bittiye getirileceğinden dolayı haykırıyoruz. Bu işi yapmak zor, yapacaksınız da en layıkı ile yapmalısınız. TFF'nin söylemlerinde çelişki olduğunu düşünüyoruz. Ligler zamanında başlayacaktı, kupa zamanında oynanacaktı, iddianame beklencekti, sezon sonu Mayıs'ta olacak dendi şimdi de play-off öncesi olacak deniyor. TFF pek çok kez bizim önümüzde UEFA baskısını çıkarttı. Yaptığımız görüşmelerde aldığımız bilgiler zamanla değişti. Şimdi 58. maddenin aynen kalması konuşuluyor. Biz de diyoruz ki suçluysak cezamızı çekeriz. Bu davanın toplumsal bir etki alanı var. Davanın başında bu etki alanı göz ardı edildi. Süreç hassasiyetle yönetilebilirdi. Ben TFF Başkanı olsaydım basın yasağı isterdim. TFF bir kez daha olsun masumiyet karinesi vardır, adil savunma hakkı vardır gibi söylemleri olmadı. TFF hep bizi suçlu olarak gördü. UEFA bizim sürecimizde olağandışı hareketler sergiledi. UEFA ne zaman yapar, ilgili ülkenin gereğini yerine getirmediğini düşündüğü zaman. UEFA'nın bu hareketlere girmesinin sebebinin nedeni nedir diye sorgulanmalı. UEFA bizim tarafımızdan resmi olmayan yollarda bilgilendirilmiş. 0 tolerans uygulanıyorsa diğer takımlar nasıl Avrupa'ya gidebiliyor.

Nihat Özdemir: TFF eğer acele bir karar verirse...

Fenerbahçe - Bucaspor maçı.. İddianamede tek bir kelime yok. Ama Etik Kurulu bu maçla ilgili sorular soruyor. 93 kişi savunma yaparken, birçok kişi de şahit olacakken kim inceleyecek bunları... 4 Nisan'a kadar da bunların yetişmesi gerektiğini biliyoruz. TFF Başkanı play-off maçları öncesi bazı cezalar uygulayacaklarını, cezalara itiraz Tahkim Kurulu'na gidecek. Tüm söylenenlerin yetişmesini biz Fenerbahçe olarak inanmıyoruz. TFF ile bu konu da aykırı düşüyoruz. 14 Şubat'ta 1. duruşma var. Tutuklu olan ve olmayan arkadaşların savunmaları Şubat ayının sonundan sonra verebilirler. Bunlar Mart ayının neresine yetişeceğini merak ediyoruz. Burada Fenerbahçe tek değil. 8 takım, 93 kişi var. Bunlar nereye sığacak? Sığmadığı durumda acele karar verirlerse buradan doğru - adaletli bir karar çıkmaz.

Ali Koç: Yeter artık!

İnşallah tüm takımlar suçsuz çıkar. Bunu sağlayacak en iyi savunma yetkisi onlarda. İnsanlara esnekliği en az bir savunma süreci veriyorsunuz. TFF hiç hakem raporlarından bahsetmiyor. Bu işin bu şekilde gitmeyeceği kararındayız. Bizimle ilgili verilecek karar bizim kontrolümüzde değil. Son aşamaya geldiğimiz bu süreçte TFF'nin güven tazelemesi gerekmektedir. Tüm bunları söylerken onların yerinde olmayı istemezdim ama emin olun siz de bizim yerimizde olmak istemezdiniz. Bu çocuk oyuncağı değil, yeter artık. Futbol toplumumuzda ayrıştırma nedeni haline geldi.

Nihat Özdemir: Genel Kurul'a gidebiliriz

Perşembe günü Genel Kurul var. Burada TFF'nin istediği veya kulüplerin istediği bir önerge Divan'a verilerek herkese söz hakkı verilecek. Biz Fenerbahçe olarak çıkacağız ve pozitif-ve negatif yönleri açıklayacağız. Netice olarak bu önerge oylanacak Kabul edilecek ya da edilmeyecek. Genel Kurul üyeleri bir karar vererek. Biz Fenerbahçe olarak bu önergenin ışında ne yapmamız gerektiği için seri toplantılar yapacağız. Alacağız yol haritasına göre eğer ihtiyaç duyarsak Fenerbahçe'nin Genel Kurulu'na çağrı da bulunacağız. Bunu Cumartesi günü de söyledik. İhtiyacımız olabilir dedik. Orada çıkacak karar yol haritamızı belli olur.

Ali Koç: 20 günde yapılacak savunmaları manidar buluyoruz

Bizim derdimiz doğru bir inceleme - soruşturma süreci yapılması. Bunun başında gelen şey savunmadır. Onlarca kişinin 20 günde savunma yapması gerektiğini manidar buluyoruz. Yaşananlar UEFA baskısı altında yapılmasın. 58. madde için bazıları değişsin diyor bazıları değişmesin diyor. 58. maddenin kendisine bakınca diğer federasyonlar ile bağdaşmıyor. UEFA bile 58. maddeye hayretle bakıyor. Almanya, İngiltere'ye bakınca a, b, c, maddeleri falan var, küme düşme en sonda. Bize bakınca teşebbüse eyleme küme düşme var. Ama bu iş öyle bir hale geldi ki Fenerbahçe için özel bir hale getirildi. 26 Ocak'ta 58. madde değil başka bir madde konuşulacağı söyleniyor.

Nihat Özdemir: 58. madde değişsin istemiyoruz

Bazıları okuduklarını anlamıyor. 6222'nin değişmesi gündeme geldi. 18 kulübün EVET dediği kanunun değişmesi gündeme geldi. Kulüpler Birliği bir duruş sergiledi ve değişikliğe gidildi. Aziz Yıldırım için çıkıyor denmesine rağmen bizim arkadaşlarımızın tutukluluğu devam ediyor. Kabun çıktıktan sonra toplantıda dedim ki "Bir duruş sergiledik, 6222'de değişiklikler oldu. Şimdi 58. maddeyi konuşmalıyız. Toplam 8 takımı ilgilendiren bir konu var. O nedenle Kulüpler Birliği'nin haritasını konuşmalıyız." Burada konuşulanlar çarpıtılarak verilmeye başlandı. 58. madde uygulanırsa şike yapan her takım küme düşer. Biz 58. madde değişin istemiyoruz. Etik Kurulu incelemelerini yapsın ve cezayı uygulasın. Fenerbahçe'nin ve benim düşüncelerimiz hiç değişmemiştir. Takımların küme düşmesi gerekiyorsa düşsün. Toplantıda alınan kararlar dışarıya yanlış sızdırıldı.



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,396 µs