En Sıcak Konular

Uğuır Mumcu ve Gaffar Okkan'ı anıyoruz

24 Ocak 2012 15:38 tsi
Bugün, gazeteci Uğur Mumcu'nun 17'nci, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın ise 11'nci ölüm yıldönümü. Mumcu ve Okkan için, anma töreni yapıldı.

Mumcu için bugün evinin önünde ve mezarı başında anma törenleri düzenlendi..

Gaffar Okan için de memleketi Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde mezarı başında bugün anma yapıldı..

Okkan'ın adının verildiği Diyarbakır Gaffar Okkan Anadolu Lisesi öğrencileri ve Diyarbakır'da çeşitli liselerde okuyan öğrencilerden oluşan bir grup şehit emniyet müdürünü anma programına katılarak, şehit polisi saygıyla yad etti.

MUMCU'NUN EVİNİN ÖNÜNDE TÖREN

 Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 19. yılında evinin önünde düzenlenen törende anıldı.

Mumcu’nun evinin önünde düzenlenen anma törenine CHP, DSP, İşçi Partisi, Eğitim-İş, Birleşik Büro-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Beşiktaş Çarşı taraftar grubunun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılanlar, “Hepimiz sakıncalı piyadeyiz”, “Unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankartlar taşırken, “Kahrolsun faşizm” sloganları atıldı. Tören sırasında, sanatçı Selda Bağcan’ın “Uğurlar Olsun” adlı parçası da çalındı. Tören alanına yerleştirilen yansıdan, Mumcu’nun görüntüleri ve konuşmaları paylaşıldı.

OKKAN DUALARLA ANILDI

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 koruması, şahadetlerinin 11. yılında dualarla anıldı.

Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı Eflatun Parkı mevkisinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve silah arkadaşları unutulmadı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen anma töreninde Okkan ve arkadaşlarının şehit edildiği yere fotoğrafları bırakıldı. Anma törenine katılanlar, şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu kaldırıma karanfil bırakıp, dualar etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene katılan Diyarbakır
Emniyet Müdür Vekili İlhan Kara, 11 yıl önce gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybeden Okkan ve korumalarını anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Yurtsav Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç ise, var oldukları sürece şehitleri unutmayacaklarını söyledi. Büyükburç, "Bundan 11 yıl önce 24 Ocak 2001 tarihinde vatan, bayrak, toprak ve Türk milleti için canlarını feda eden Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 arkadaşını rahmetle anıyoruz. Bizler var oldukça sizleri unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Okkan ve korumalarının şehit edildiği yere konulan fotoğrafların önüne karanfiller bırakıldı. Polisler ve vatandaşlar, ellerine aldıkları karanfilleri şehitlerin fotoğraflarının yanına bıraktı. Karanfillerin bırakıldığı anma töreni dualarla son buldu. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve silah arkadaşları için düzenlenen anma töreninde dualar edilirken, çevre binalarda pencerelerine çıkan vatandaşlar da ellerini açıp dualara eşlik etti. Anma töreni daha sonra Diyarbakır
Polisevi'nde şehitlerin sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde saat 17.30 sıralarında makamından çıkıp valiliğe giden Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu korumaları Mehmet Kamalı, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Sabri Kün ile birlikte şehit olmuştu.

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,240 µs