En Sıcak Konular

''O kaza Ergenekon'un işi''

24 Ocak 2012 15:11 tsi
''O kaza Ergenekon'un işi'' Eski BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Eren, Muhsin Yazıcıoğlu kazasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eren, "Yazıcıoğlu kazası Ergenekon'un işi, aksini düşünmek saflık olur" dedi.

Helikopter kazasının 'suikast' olduğunu savunan Eren, olayın arkasında 'Ergenekon terör örgütü'nün olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu suikastın Ergenekon dışındaki bir gücün işi olduğunu söylemek saflıktır."Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin savcılık soruşturması sürüyor. Kazayla ilgili bugüne kadar çok sayıda soru işareti gündeme geldi. Savcılık da bu kapsamda birçok ismi dinledi. Bu isimlerden biri de eski BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Eren. Zaman'ın sorularını cevaplayan Eren, kazanın suikast olduğu görüşünde. Bu olayın arkasında da 'Ergenekon terör örgütü' olduğunu belirterek, "Bu örgütü 'Türk gladyosu' olarak adlandırıyorum. Çünkü bu örgütün uluslararası bir boyutu olduğunu düşünüyorum. Buradan da yola çıkarak bu suikastın Ergenekon dışındaki bir gücün işi olduğunu söylemek saflıktır. Nitekim bu boyuttaki bir suikastı uluslararası bir bağlantı olmadan becermek mümkün değil. Korkarım ki birçok insanımız da bu cinayete alet oldu." diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasından önce geçirdiği trafik kazalarının da bu kapsamda manidar olduğunu kaydetti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından hemen sonra bir yabancı ajansın 'Türkiye de bir İslam milliyetçisi öldü' şeklindeki duyurusunu hatırlatan Eren, olayın şifresinin ise bu sözlerde yattığını savundu: "Gladyonun veya Türk milleti karşıtı güçlerin Muhsin Bey'i gözden çıkarmaları için bu kimliği yeterliydi."

Nihat Eren, Kızıl Elma koalisyonuna da temas etti. Bu grubun Yazıcıoğlu'nu da yanlarında görmek istediğini ancak olumsuz cevap aldıklarını anlattı. Eren, şunları kaydetti: "Bunlar, milliyetçi ve ulusalcı güçleri bir araya toplayarak toplumsal bir çalışma yapan etkili bir gruptu. Milli hassasiyetinden dolayı Yazıcıoğlu'nu da yanlarında görmek istediler. Ama Muhsin Bey, onlarla birlikte olacak biri değildi. İslami inançları çok kuvvetli olan yönüyle ırkçılığa varan bu söylemleri reddediyordu. Bu manada her mahfilde muhataplarına mesaj veriyordu. Ulusalcı grubun da Muhsin Bey'den istediği desteği alamadıklarını düşünüyorum."

YAZICIOĞLU'NA TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN BELGE YAĞIYORDU

Nihat Eren, merhum Yazıcıoğlu'nun milletin 'yeddi emin'i olduğunu da ifade ederek, devletin her kademesinden kendisine bilgi ve belge yağdığını dile getirdi. Yazıcıoğlu'nun da bu donanımıyla toplumun her katmanı için güvenilir bir insan olduğuna işaret etti. Merhum BBP liderinin etrafındaki insanların en ufak detayları dahi savcıya anlatması gerektiği çağrısında bulunarak, en ufak bilgi kırıntısının bile 'cinayeti' çözebilecek etkiye sahip olabileceğini söyledi. Eren, "Özellikle genel merkezdeki arkadaşlardan bu hassasiyeti yerine getirmeyenlerin ciddi bir vebal altında olduklarını hatırlatmak isterim. Onun canına kasteden bu suç örgütüne ulaşmak ve failleri ortaya çıkarmak bana göre mümkün. Soruşturmayı yürüten savcıların bu olayı çözecek yetenekleri ve güçleri var. Yeter ki herkes bildiğinin gramına bakmadan onlara iletsin." şeklinde konuştu.

ZAMAN

Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs