En Sıcak Konular

JİTEM'deki faili meçhul kazısı genişletildi

24 Ocak 2012 13:52 tsi
Diyarbakır'da 19 insana ait kafatası ve kemik parçalarının bulunduğu JİTEM karargâhında, kazılar daha geniş bir alanda yeniden başladı.

Bugüne kadar arkeolog ve uzmanlar tarafından yapılan kazılar, artık Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği personelle yapılmaya başlandı. Kazı bölgesine giriş ve çıkışlar yasaklanırken, çalışmaların, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Baklacı gözetiminde yapılıyor.Diyarbakır'da, 19 insana ait kafatası ve çok sayıda kemiğin bulunduğu eski JİTEM karargâhında dün incelemelerde bulunan özel yetkili savcılar, kazı çalışmasını bugün yeniden başlattı. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihî İçkale'de bulunan ve geçmişte JİTEM binası, Jandarma Merkez Komutanlığı, 7. Kolordu Komutanlığı, cezaevi ve adliye olarak kullanılan alana gelen özel yetkili savcı, güvenlik çemberine alınan bölgede çok sayıda görevli personele kazı yaptırıyor.

Bugüne kadar eski adliye binasının arkasındaki JİTEM binasının iki ön ve yan tarafındaki duvarlarının önünde yapılan kazı genişletildi. Bugünkü bazı kazılar, eski adliye binasının yan tarafı ile JİTEM binasının arkasında da yapılmaya başlandı. Kazı bölgesindeki çalışmalara Diyarbakır Müze Müdürlüğü'nden görevli uzmanlar da eşlik ediyor. Kazıların birkaç gün daha süreceği öğrenildi. İçkale, 11 Ocak günü yapılan restorasyon çalışmaları sırasında 6 kafatası bulunmuştu. Özel yetkili cumhuriyet savcıları olaya el koyarak, bölgede kazı yapılmasına karar vermişti. Savcılar, bölgeyi kazdırdıkça kafatası kemiklerine yenileri eklenmiş ve son olarak 19 insana ait kafatası kemiği bulunmuştu. Kazı bölgesinde bulunan ilk 6 kafatası kemiği DNA analizi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, diğerlerinin ise önümüzdeki günlerde gönderileceği öğrenildi.

cihan




Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,025 µs