En Sıcak Konular

Çelik: Fransa gelecekten ümidini kesti

24 Ocak 2012 13:29 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fransa Senetosu’nda kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin yasayı degerlendirdi.

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın 33. yıl dönümü kutlamalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fransa Senetosu’nda kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin yasayı, "Fransa gelecekten ümidini kesti." sözü ile değerlendirdi. Çelik, "Fransa, geçmişten medet ummaya başladı. Sözde soykırım ile ilgili tarihi katleden adam olarak tarihe geçen Sarkozy, görünen 1789 devrimi ile çelişen bu düzenlemeyi ne yazık ki kabul ettirdi. Biz büyük medeniyetin çocuklarıyız. Bizim şanlı tarihimizde utanılacak bir şey yok. Biz onlar gibi zalim olsaydık, Balkanlar’da Türkçe’den başka dil konuşulmuyor olacaktı. Ama inşallah toplum örgütleniyor. Bize düşen şey çalışmak. Demek ki güçlenince birilerinin çıkarları zarar görüyor. Demek ki daha çok çalışmalı ve daha güçlü olmalıyız.” dedi.

Hak-İş’in İçkale Otel’de yapılan 33. yıl etkinliklerine, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Engelliler Başkanı Kurtuluş Aksoy, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş katıldı.

"12 BİN BAĞKURLUYU DA İNTİBAK YASASINA EKLEDİK"

İş sağlığı güvenliği ile ilgili yasayı da kabul ettiklerini ve Meclis'e gönderdiğini hatırlatan Bakan Çelik, “Bütün mücadelemiz insan için. Bunun getirdiği yükümlük olacak. Amacımız işçinin güvenliğini sağlamaktır. Bu düzenlemeleri muhakkak düzenlememizi gerekiyor.” diye konuştu.

Çalışmaların son aşamasına geldiğini ifade eden Bakan Çelik şunları söyledi: “Kısa sürede yasamızın meclise sevk edileceğini ifade ediyorum. Memurlarla ilgili toplu sözleşme yasasını Meclis'e gönderdik. Kıdem tazminatı ve taşeronlaşmayı da masaya yatırmamız gerekiyor. Sendikalar burada, bunların ele alınması gerekiyor. Geniş bir alanın kıdem tazminatından mahrum kaldığını biliyoruz. Alt iş kolunda çalışan çalışanlarımızın bu haktan yararlanması gerekiyor. Kısa sürede iş sağlığı yasasını da Meclis'ten geçeceğiz. İş kazalarında, önleyici bir sistem kurmamız gerekiyor. İntibak yasası Meclis'te 10 TL’den 322 TL’ye kadar düzenleme olacaktır. BAĞKUR’lu 12 bin esnafı da bu yasaya ekledik. Böylelikle, 2000’den önce eşit şartlarda çalışanlara, olmaması gereken eşitsizliği ortadan kaldıracağız."

Çalışma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 9 yıldır iktidarda olduklarını ifade ederek, bu süre zarfında ekonomisi büyüyen, demokrasisi gelişen, faili meçhullerle yüzleşen, millet iradesini egemen kılan bir Türkiye’nin olduğunu söyledi. Bu Türkiye’yi hep beraber bu noktaya taşıdıklarını dile getiren Bakan Çelik, “Hepimizin eseri olduğunu belirtmek istiyorum. Bunların hepsi gayretlerimizle çıktı. 61. hükümet kurulmazsa samimiyetle kollarımızı sıvadık, sorunların çözümünde kararlı bir irade ortaya koyduk.” dedi.


CİHAN

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,626 µs