En Sıcak Konular

ROJ TV'nin sesi kesildi

24 Ocak 2012 09:57 tsi
ROJ TV'nin sesi kesildi Terör örgütü PKK propagandası yapan Roj TV’nin uydu üzerinden yaptığı yayınlar sona erdi...

Başka uydulardan yayınına devam edilebilmesi için kanal yetkililerinin çalışma içerisinde olduğu, ancak Türk hükümetinin baskısı ve Danimarka mahkemesinin kararı sayesinde uydu şirketlerinin Roj TV’ye uydu tahsisi konusuna sıcak bakmadığı belirtildi.

Roj TV’nin yayınlarını aktaran uydu operatörü Eutelsat’ın bu kararına karşı kanal avukatlarının, Paris İdari Mahkemesi’ne itirazda bulunacakları öğrenildi. Sitelerde yapılan açıklamada da “Roj TV yayını internetten devam edecek” ifadeleri kullanılarak vatandaşlara internete yönelim çağrısı yapıldı. Örgüte yakınlığı ile bilinen internet siteleri aracılığıyla da Roj TV ile ilgili bu karar duyurulmaya çalışıldı.

İNTERNETTEN YAYINA YÖNELDİ

Eutelsat’ın yayın durdurma kararı sonrasında önceki gece yarısından sonra kanalın uydu üzerinden yayını kesildi. Yayınlarını internet üzerinden ve bazı siteler aracılığıyla sürdürmeye çalışan kanal, sosyal paylaşım ağları üzerinden de yayınlarını sürdürmeye çalışıyor. Roj TV ile ana şirketi ‘Mezopotamya Yayıncılık A/S’ aleyhine 2005 yılında başlatılan soruşturma süreci sonucunda Kopenhag Mahkemesi, 10Ocak tarihli kararında Roj TV’nin, PKK terör örgütü propagandası yaparak örgütten finansal destek aldığına hükmetmişti. Mahkeme bu nedenle kanalı, 5 milyon 900bin Danimarka Kronu (toplam 800 bin euro) para cezasına çarptırmıştı. Bu karar sonrasında ise Eutelsat uydu şirketi bir açıklama yaparak, mahkemenin Roj TV’nin, bir terör örgütüne katılıma teşvik etmek ve kışkırtmak suçunu işlediğine hükmettiğini vurguladı.

Terör faaliyetlerine ortak olamayız

Şirket, AB’nin PKK’yı terör örgütü olarak tanıdığını belirterek, “Bu şartlar altında Eutelsat, ROJ TV’nin uydularından yaptığı yayını, terör faaliyetlerine suç ortaklığından cezai sorumluluk altına girmemek için son verme kararı almıştır” demişti. Eutelsat, uydularından birine sinyal gönderilmesine son verirken diğer uydudan yayınların devam ettiğini açıklamıştı. Ancak önceki gün diğer uydudan yayınlar da kesildi. Dışişleri Bakanlığı da uydu şirketinin kararını ‘mahkeme kararıyla hüküm altına alınan tespitlerin doğal bir gereği’ olarak yorumlamıştı.

bugün


Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,260 µs