En Sıcak Konular

PKK’nın en büyük korkusu...

24 Ocak 2012 08:30 tsi
PKK’nın en büyük korkusu... Diyarbakır’da ortaya çıkarılan 19 kafatasıyla ilgili PKK ve BDP’nin hiç tepki göstermemesinin nedenini Kürt yazar Ümit Fırat açıkladı.

Kürt yazar Ümit Fırat, Diyarbakır ve Şırnak’ta yapılan kazılarda toplu halde ortaya çıkan cesetler karşısında BDP ve PKK’nın sessizliğinin AK Parti’nin ‘bu işten kazançlı” çıkacağı endişesinden kaynaklandığını söyledi. Faili meçhullerin PKK’daki infazları da gündeme getireceğine vurgulayan Fırat’ın değerlendirmeleri şöyle:

Ucu kendilerine dokunur endişesi

“AK Parti’ye muhalefet edecek bir yönü olmadığı için PKK ve BDP faili meçhullerle ilgilenmiyor. Diyarbakır’daki kemiklerin ortaya çıkarılmasından hükümeti eleştiremezsin, tam tersine tebrik etmek gerekiyor. Böyle bir durumun siyasi rantı söz konusu ise eğer bu kendilerine değil AK Parti’ye yazılacak diye düşünüyorlar. Bunlar tartışılır durumda olduğu ve gündeme taşınır hale geldiği bir noktada, PKK’yı yönetenler kendi yaptıklarının açıklamasını yapamazlar. Çünkü bir kuyunun kapağını kaldırdığınız zaman koku da yayılır. Bugün bazı Kürtler, ‘aman kırılmasınlar, bunlar bizim çocuklarımız, bedel ödüyorlar, bunu açmayalım, iyi olmaz’ diyebiliyor. Savaş psikolojisinde bunlar çok da sorgulanmaz. Aslında PKK’nın faili meçhulleri yok. Çünkü bunlar örgüt tarafından aleni işlendi. Bunlar kaza veya intihar süsü verilerek açıklandı. Bekaa’da öldürüyorlardı, ‘Apo bana suikast olduğu için öldürdüler’ diyordu. Ama kendi öldürttü. Zaten örgüt içinde böyle şeyler eğitim zayiatı olarak görülüyor. Cemil Bayık’ın 32 cinayeti var. Öcalan iç infaz yaptığını söyledi.

PKK’nın en büyük korkusu...

Devlet toplu mezarları ortaya çıkardıkça PKK’nın yaptıkları da sorgulanır hale gelecek. İnandırıcı olmak için bunun en önemli yolu da devletin Diyarbakır ve Şırnak’ta olduğu gibi, bu toplu mezarları açıp kendi faili meçhul cinayetlerin üzerine gitmesi. Çünkü ancak bu şekilde PKK’nın cinayet ve rezaletini ortaya çıkmasında bir inandırıcılık yaratılabilir. Devlet bunları ortaya çıkarmadan inandırıcı olmaz.

star

Bu haber 1,532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs