En Sıcak Konular

'Fransa'nın tutumu engizisyona geri dönüş'

23 Ocak 2012 17:30 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa'nın tutumu engizisyona geri dönüş olarak vasıflandırılabilir'' dedi.



Avrupa Konseyi'nde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa'nın, iç politik sebeplerle Sarkozy ve arkadaşlarının Türkiye'yi suçlayan bir iddiayı yasayla koruma altına almaya çalıştığına dikkati çekerek, ''Bu fevkalade yanlıştır. Fransa'nın kendi tarihinde engizisyonla suçlandığı olmuştur. Farklı düşünenlerin farklı düşündüğü için idama götürülenlerin acı hikayelerini hepimiz biliyoruz. 'Sen böyle düşünmeye mecbursun bunun aksini iddia edemezsin' şeklindeki bir kanaati engizisyona geri dönüş olarak vasıflandırabilmek mümkündür'' diye konuştu.

Bugün yapmak istenilenin Fransa'nın tarihine yakışmayan bir şey olduğunu ifade eden Arınç, ''Fransa'nın tüm entellektüelleri, sağduyulu milletvekilleri bu akıl dışı harekete karşı çıkmak durumundadır, çıktıklarını da biliyor onlara da teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki bu yanlışlık Senato'dan dönmüş olsun. Aksi olursa elbetteki bu Türkiye ile Fransa ilişkilerini fevkalade zarar görecek bir noktaya getirebilir. Fransa ve Avrupa'nın temel değerlerini sorgulamak adına tarihe geçer'' şeklinde konuştu.

Tarihte yaşanmış olayların tarihçiler tarafından yazılıp ortaya konması gerektiğini ifade eden Arınç, ''Bundan 5 yıl önce TBMM Ermenistan'la ortak tarih kurulunun teşekkül edilmesini, arşivlerin açılmasını ve sonunda bir karar verilmesini istedi. Türkiye açıkça çıkan sonucu ve kararı kabul edeceğini deklare etti. Ancak Ermenistan buna yanaşmadı. Maalesef bu komisyon kurulamadığı için çalışamıyor'' dedi

Tüm Türkiye ve dünyanın gözünün Fransa Parlamantosu'nda olduğunu bildiren Arınç, yanlışlığın bir şekilde ortaya çıkmasını istediklerini ifade etti.

Fransa'nın yaptığı girişimin diğer Avrupa ülkelerinde de yapılmak istendiğini dile getiren Bülent Arınç, bu girişimlerin başarısızlığa uğradığını örnek olarak da İngiltere'de bu kanunun çıkarılamamasını gösterdi.

Arınç, Avrupa'daki Türklerin Paris'te Fransa'nın çıkarmak istediği yasayı protesto etmelerini bazı haber ajanslarının görmezden geldiğini ve sanki hiç olmamış gibi davrandıklarını vurgulayarak, bu durumun kendisini üzdüğünü kaydetti.

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,082 µs