En Sıcak Konular

Doğalgazda tüketim rekoru

23 Ocak 2012 17:13 tsi
Doğalgazda arz normale döndü, önceki günlere göre çok soğuk olmamasına rağmen Türkiye’de tüm zamanların doğalgaz tüketim rekoru 22 Ocak’ta 182 milyon metreküple kırıldı.

Tartışmalara yol açan doğalgazda arz sorunun çözülmesinin ardından ikincil yakıta geçen bazı doğalgaz çevrim santralleri normale döndü. Söz konusu doğalgaz çevrim santrallerinin de doğalgaz kullanmaya başlamasıyla günlük 182 milyon metreküple tüm zamanların tüketim rekoru kırıldı.

BOTAŞ yetkilileri, doğalgaz arzının 21 Ocak cumartesi gününden itibaren normale döndüğünü belirterek, arz sıkıntısının yaşandığı dönemde ikincil yakıta geçen bazı doğalgaz çevrim santralleri tekrar doğalgaz kullanmaya başladığını bildirdi.

Sıkıntılı sürecin konutlara ve sanayi kuruluşlarına yansıtılmaması için aldıkları tedbirlerin işe yaradığını ifade eden yetkililer, doğalgaz çevrim santrallerinde kısıntı uygulanmaması halinde günlük doğalgaz talebinin 204 milyon metreküp civarında olacağını vurguladı.

Söz konusu dönemdeki tüketim artışına, elektrik tüketimin artması üzerine doğalgaz çevrim santrallerinin daha çok doğalgaz kullanmasının neden olduğunu anımsatan BOTAŞ yetkilileri, şunları kaydetti: "Sadece doğalgaz kullanarak elektrik üreten santrallerin ilgilendiren arz ve talep dengesi arasındaki fark alınan tedbirler ile giderildi. Enerji ve Tabii Bakanlığı koordinasyonunda süreç başarılı bir biçimde yönetildi. Hiç bir konut ve sanayi kuruluşu gazsız ve elektriksiz kalmadı.

Dün, önceki günlere göre çok soğuk olmamasına rağmen Türkiye’de tüm zamanların doğalgaz tüketim rekoru 22 Ocak’ta 182 milyon metreküple kırıldı. Yine dün hiçbir konut ve sanayi tesisinde programlı bir kesinti söz konusu olmadı. Normale dönüşle birlikte borulardaki basınçlar da olması gereken seviyeye ulaştı. Önümüzdeki günlerde aynı sorunlarla tekrar karşılaşılmaması için gerekli tedbirler alındı."

A.A.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs